Αληθινή ιστορία: Τα σπαρακτικά λόγια μιας μητέρας που το μωρό της πνίγηκε μέσα στην κούνια

Μετά από τον τραγικό θάνατο του γιου της, μια απαρηγόρητη μητέρα μιλάει για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι κουβέρτες και άλλα αντικείμενα μέσα στην κούνια ενός μικρού παιδιού. Η Jordan DeRosier από την Ουάσινγκτον χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει το κενό της, ύστερα από τον ξαφνικό θάνατο του μικρού Sloan σε ηλικία 7 μηνών στις 3 Ιουλίου. Ενώ αρχικά απέφυγε να γνωστοποιήσει την αιτία θανάτου, μοιράστηκε την τραγική εμπειρία ύστερα από τις αρνητικές κριτικές εκείνων που κατηγορούσαν τα εμβόλια για το θάνατο του παιδιού της. Ο Sloan έχασε τη ζωή του μέσα σε ένα βράδυ επειδή πνίγηκε με την κουβέρτα του.

«Δεν ήθελα να εξηγήσω τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του γιου μου εξαιτίας της ενοχής και του φόβου απέναντι σε όσους θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ρίξει τις ευθύνες εκεί που δεν πρέπει», έγραψε στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook και η οποία από τότε έχει κοινοποιηθεί πάνω από 11.000 φορές.

«Ξάπλωσε για τελευταία φορά στην κούνια του με αυτή την κουβέρτα που έφτιαξε η προγιαγιά του και μια άλλη, μια γκρι κουβέρτα την οποία αγαπούσε από τότε που γεννήθηκε και την οποία βρήκαμε τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι του. Με κάποιο ανεξήγητο τρόπο την τράβηξε από τα κάγκελα της κούνιας και βρέθηκε μπλεγμένη στο κεφάλι του. Ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε σένα, ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα είναι το δικό σου μωρό».

Η Jordan DeRosier ολοκλήρωσε το μήνυμά της, προτρέποντας τους γονείς να μάθουν από το δικό της σφάλμα και ελπίζοντας ότι η ιστορία του Sloan θα τους εκπαιδεύσει όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Σας παρακαλώ, μη βάζετε τα μωρά σας στην κούνια μαζί με τα κουβερτάκια τους. Ήταν 7 μηνών και σκέφτηκα ότι επειδή μπουσουλάει, στέκεται μόνο του και σκαρφαλώνει, δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος με την κουβέρτα του. Δεν θα σταματήσω ποτέ να αισθάνομαι υπεύθυνη, θα μετανιώνω για το υπόλοιπο της ζωής μου και θα σκέφτομαι διαρκώς τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά».

«Ο Sloan ήταν το φως στη ζωή όλων όσοι τον γνώριζαν και παίρνουμε κουράγιο ξέροντας ότι ζει στις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Έχουμε λάβει εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια και μηνύματα που μας λένε ότι η ιστορία του έχει ήδη σώσει τις ζωές τόσων άλλων μωρών. Η ζωή του ήταν πολύ μικρή, αλλά ο σκοπός του είναι τώρα τόσο ξεκάθαρος».

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τίποτα δεν πρέπει να βρίσκεται μέσα στην κούνια, εκτός από το μωρό και ένα σταθερά τοποθετημένο στρώμα. Διάφορα μαλακά αντικείμενα, μαξιλάρια, χαλαρά τοποθετημένα σεντόνια ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα μπορούσε να προκαλέσει ασφυξία ή πνιγμό, θα πρέπει να βρίσκεται έξω από την περιοχή του ύπνου του μωρού.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει τα εξής για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον ύπνου για το μωρό σας:

• Τοποθετήστε το μωρό ανάσκελα, πάνω σε ένα σταθερό στρώμα και σταθερά τοποθετημένα σεντόνια
• Αποφύγετε τη χρήση μαλακών κλινοσκεπασμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται κουβέρτες, μαξιλάρια και μαλακά παιχνίδια
• Μοιραστείτε το ίδιο υπνοδωμάτιο με το μωρό, αλλά όχι την ίδια επιφάνεια ύπνου, κατά προτίμηση μέχρι το μωρό να συμπληρώσει το πρώτο έτος ή τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες. Ο ύπνος του μωρού στο δωμάτιο των γονέων μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.
• Αποφύγετε την έκθεση του μωρού στον καπνό και το αλκοόλ.