Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Αληθινή ιστορία: "Το καλύτερο δώρο της κόρης μου ήταν που με έκανε γιαγιά"

Αληθινή ιστορία: "Το καλύτερο δώρο της κόρης μου ήταν που με έκανε γιαγιά"

Αληθινή ιστορία: "Το καλύτερο δώρο της κόρης μου ήταν που με έκανε γιαγιά"

Ποιο πιστεύετε είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να σας κάνει το παιδί σας; Οι καλοί βαθμοί; Ένα παιχνίδι; Μια αγκαλιά; Ένα χαμόγελο;

Μια μαμά περιγράφει το καλύτερο δώρο που της έκανε ποτέ η κόρη της - και δεν έχει καμία σχέση με όσα περιμένετε - και συγκινείΔιαβάστε την ιστορία της και θα καταλάβετε…

«Στις 8 Δεκεμβρίου του 2017, η κόρη μου και ο σύζυγός της μας έφεραν ένα πρώιμο χιρστουγεννιάτικο δώρο. Ήταν ένα όμορφο κουτί, το οποίο άνοιξα και σάστισα, αμέσως, μόλις είδα το περιεχόμενό του.

Μέσα στο κουτί υπήρχε η φωτογραφία ενός υπερηχογραφήματος, η οποία στο πίσω μέρος της έγραφε: “Παππού και γιαγιά, ανυπομονώ να σας συναντήσω τον Ιούνιο”. Για ένα τόσο μικρό σημείωμα, ήταν πολύ μεγάλο το συναίσθημα που δημιούργησε.

Θυμάμαι, πως σκέφτηκα αμέσως: “Αυτό σημαίνει ότι η κόρη μου είναι έγκυος. Αυτό σημαίνει, ότι θα γίνω γιαγιά!”.

Ένιωσα, πως η ζωή μου από απλή και άχρωμη γέμισε με τα πιο δυνατά και όμορφα χρώματα. Έγινε ένα ουράνιο τόξο. Άρχισα να χοροπηδάω σαν μικρό παιδί. Δεν με ένοιαζε το πόσο παράξενη και αστεία φαινόμουν. Δεν μπορούσα να το ελέγξω.

Μετά κοίταξα την κόρη μου, η οποία ακόμα και ως παντρεμένη γυναίκα είχε στο πρόσωπό της αυτό το αθώο χαμόγελο του μικρού μου κοριτσιού. Την συνεχάρηκα, την αγκάλιασα με τόση χαρά και έπειτα γύρισα προς τον γαμπρό μου. Είναι ένας υπέροχος σύζυγος και σίγουρα θα γίνει ένας πολύ καλός πατέρας.

Τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολούθησαν την ανακοίνωσή τους, ένιωθα μόνο ευγνωμοσύνη για το πολύτιμο αυτό δώρο που ήρθε στην οικογένειά μας. Ξόδεψα όλη μου την ζωή για να είμαι “μαμά” και να βοηθάω την κόρη μου στην ζωή της και ήταν η αγαπημένη μου δουλειά. Ήθελα να είμαι πάντα εκεί, να με βλέπει, να ξέρει, πως μπορεί να βασιστεί σε μένα για ό,τι και αν χρειάζεται. Και τώρα με χρειάζεται στην εγκυμοσύνη της.

Πώς πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός; Τόσος καιρός που τώρα θα γίνω η γιαγιά ενός μικρού ανθρώπου. Έκλεισα για λίγο τα μάτια μου και η κόρη μου έγινε από το κοριτσάκι που μάθαινε την άλφαβήτα… ολόκληρη γυναίκα, με δουλειά, σύζυγο και…. μωρό!

Τώρα είναι η σειρά του κοριτσιού μου να γίνει μαμά.

Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω. Ξέρω, ότι όλα τα χειροκροτήματα, οι συμβουλές, η αγάπη θα συνεχίσουν, καθώς θα γίνομαι η “γιαγιά”. Μήνα με τον μήνα που το εγγόνι μου θα μεγαλώνει, θα κοιτάζω την κόρη μου με μεγαλύτερο θαυμασμό. Είναι ένα μάθημα στον κύκλο της ζωής – και της οικογένειά μας – όσο ο καιρός περνά, τόσο αυτό αλλάζει.

Κάθε φορά που βλέπω την κόρη μου, μιλάω στην κοιλίτσα της “Γεια σου! Είμαι εγώ, η γιαγιά”. Θέλω να είμαι σίγουρη, ότι το εγγόνι μου ξέρει, πως είμαι εδώ και θα είμαι πάντα. Για ό,τι και αν χρειαστούν!

Όλες οι αξίες και οι συνήθειες της οικογένειάς μας θα συνεχιστούν στην επόμενη γενιά και θα μπλέξουν με καινούριες. Η δυναμική της οικογένειάς μας θα αλλάξει.

Έδωσα στην κόρη μου το ημερολόγιο εγκυμοσύνης που κράτησα εγώ, τόσα χρόνια πριν. Είχα ξεχάσει πολλά πράγματα, πολλές λεπτομέρειες. Γελάσαμε πολύ διαβάζοντάς το και συνειδητοποιήσαμε, ότι πολλά πράγματα ήταν κοινά και στις δύο. Ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν, μέσα από το οποίο ρίξαμε μια διεσδυτική ματιά στο μέλλον μας.

Για μένα, το να γίνω γιαγιά είναι μια ευλογία. Το καλύτερο δώρο που μια μαμά θα μπορούσε να πάρει. Δεν μπορώ να περιμένω… Ανυπομονώ!»

Συμφωνείτε;

Πηγή: mother.ly.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter