Αρχική InfoKids Νέα Αλκοόλ, Ναρκωτικά και Τσιγάρα στα σχολεία της Κύπρου

Αλκοόλ, Ναρκωτικά και Τσιγάρα στα σχολεία της Κύπρου

Αλκοόλ, Ναρκωτικά και Τσιγάρα στα σχολεία της Κύπρου

Το υπουργείο Παιδείας καταγράφει περιστατικά μαθητών που καπνίζουν ή καταναλώνουν αλκοόλ ή ακόμα κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από την Α' τάξη του Γυμνασίου! 
Όσο μεγαλώνουν δε τα παιδιά, τόσο μεγαλώνουν και οι αριθμοί και, όπως διαπιστώνεται, για τις περιπτώσεις χρήσης παράνομων ουσιών (ναρκωτικών), το κράτος διαθέτει μόνο δύο θεραπευτικά κέντρα για ανήλικους σε Λευκωσία και Λεμεσό, τα οποία καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες και των άλλων επαρχιών.

Αυτά προκύπτουν από τα όσα τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας καταγράφουν σε απαντήσεις τους σε σχετικές ερωτήσεις της βουλευτού Αννίτας Δημητρίου.

Τα δύο υπουργεία στις απαντήσεις τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, στοιχεία που αποδεικνύουν το πρόβλημα της εξάρτησης των Κυπρίων μαθητών από νόμιμες ή μη νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες, ενώ γίνεται αναφορά στους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τις δράσεις που προωθούνται σε ό,τι αφορά την πρόληψη.

Οι αριθμοί που τα δύο υπουργεία καταγράφουν προκαλούν προβληματισμό, ενώ ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο τα περιστατικά για τα οποία ενημερώνονται οι σύμβουλοι καθηγητές στα σχολεία και μόνο τις περιπτώσεις ανηλίκων που καταλήγουν στις δομές του υπουργείου Υγείας και δεν αφορούν το σύνολο των παιδιών στην Κύπρο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.