Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Αλλάζει η θερμοκρασία της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη;

Αλλάζει η θερμοκρασία της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη;

Αλλάζει η θερμοκρασία της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη;

"Έχω καθυστέρηση 3 ημέρες και σύμφωνα με την τελευταία μου περίοδο, βρίσκομαι στην 5η εβδομάδα. Η θερμοκρασία μου είναι φυσιολογική 36,6. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης είναι πάντα ανεβασμένη η θερμοκρασία σε όλες τις γυναίκες ή όχι; "

Aπαντά ο Δρ Ντίνος Μαυρομουστάκης M.D. Μαιευτήρας / Γυναικολόγος 

Είναι όντως γεγονός, ότι ήδη από την ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας, η βασική θερμοκρασία του σώματος της γυναίκας, ανέρχεται κατά μερικά δέκατα ενός βαθμού Κελσίου που, συνήθως, δεν υπερβαίνει τον μισό βαθμό, και αυτή η θερμοκρασία διατηρείται συνεχώς. Αυτό οφείλεται στην παραγωγή της προγεστερόνης, μιας ορμόνης που επηρεάζει θετικά το θερμορυθμιστικό κέντρο του εγκεφάλου. Ο λόγος που η θερμοκρασία σας δεν είναι πιο ψηλή, μπορεί να οφείλεται πρώτα στο γεγονός ότι είναι πιθανόν, η προηγούμενη βασική σας θερμοκρασία να ήταν πιο χαμηλή, κατά μερικά δέκατα, άρα η θερμοκρασία που έχετε τώρα, είναι υψηλότερη της βασικής. Το δεύτερο που μπορεί να συμβαίνει, είναι ο τρόπος λήψης καθώς και το θερμόμετρο που χρησιμοποιείτε. Συμβατικά, αναφερόμαστε σε θερμοκρασία σώματος που λαμβάνεται από το ορθόν, με υδραργυρικό θερμόμετρο (πιθανόν να μην βρίσκονται πλέον στα φαρμακεία, λόγω απαγόρευσης υλικών που περιέχουν υδράργυρο), και για χρονικό διάστημα 3-5 λεπτών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.