Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Συννεφιά και βροχές προβλέπονται για το σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται και το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω τους 33 στα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες, κυρίως χαµηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα καταστούν σύντοµα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σύντοµα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Ο καιρός του σαββατοκύριακου

Το Σαββατοκυρίακο περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα, κυρίως το Σάββατο. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση το Σάββατο και µη αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την ∆ευτέρα η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές