Αλμυρό κέικ με γαλοπούλα και τυρί – Το σνακ για όλες τις ώρες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά; Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη συνταγή για κέικ η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Το συγκεκριμένο κέικ περιέχει τυρί και γαλοπούλα και θα γίνει το αγαπημένο αλμυρό σνακ όλης της οικογένειας.

Υλικά:

50 γρ. παρμεζάνα

100 γρ. γαλοπούλα

150 γρ.  έμενταλ

100 ml γάλα φρέσκο πλήρες

1 μέτρια; ντομάτα ψιλοκομμένη

2 πατάτες μικρές κομμένες σε μπαστουνάκια

100 ml ηλιέλαιο

3 αυγά

180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση: Με το φτερό του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το τυρί, την ντομάτα κομμένη σε φέτες, την πατάτα κομμένη σε μπαστουνάκια και αλατοπιπερώνουμε.

Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C για 40 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες. Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.