Αν μετά τα 20 σας χρόνια πήρατε πολλά κιλά, δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Οι άνθρωποι που στα 20 τους είναι υπέρβαροι και στη συνέχεια βάζουν πρόσθετα κιλά και γίνονται παχύσαρκοι, έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου ή του στομάχου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η αύξηση του βάρους με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να συνιστά σημαντικό παράγοντα κινδύνου για τις δύο συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, στις οποίες μόνο ένας στους τέσσερις ασθενείς (26%) επιβιώνει μία πενταετία μετά την αρχική διάγνωση. Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη δρα Τζέσικα Πέτρικ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για θέματα καρκίνου «British Journal of Cancer», σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 400.000 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr