Αρχική InfoMommy Υγεία Ανάκληση παρτίδας φαρμακευτικών προϊόντων από την κυπριακή αγορά

Ανάκληση παρτίδας φαρμακευτικών προϊόντων από την κυπριακή αγορά

Ανάκληση παρτίδας φαρμακευτικών προϊόντων από την κυπριακή αγορά

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Φαρμάκων, προχωρούν στην ανάκληση από την κυπριακή αγορά της παρτίδας S05590E των φαρμακευτικών προϊόντων Pramipexole Accord 0.7mg Tablets και Pramipexole Accord 0.18mg Tablets, με κάτοχο άδειας κυκλοφορίας την εταιρεία Accord Healthcare Ltd.

Το Pramipexole Accord, που περιέχει πραμιπεξόλη, ενδείκνυται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της ιδιοπαθούς νόσου του Parkinson σε ενήλικες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με λεβοντόπα (άλλο φάρμακο για τη νόσο του Parkinson). Συγκεκριμένα, έχουν εντοπιστεί συσκευασίες του προϊόντος Pramipexole Accord Tablets με αριθμό παρτίδας S05590E που αναγράφουν στην εξωτερική συσκευασία τη δύναμη 0.18mg αλλά περιέχουν δισκία της δύναμης των 0.7mg.

Για την προστασία της ασφάλειας των ασθενών, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες ανακαλούν την επηρεαζόμενη παρτίδα από τις φαρμακαποθήκες, τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία. Τα εν λόγω προϊόντα έχουν κυκλοφορήσει μόνο στον δημόσιο τομέα, μέσω των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται τα προϊόντα:

Όνομα Προϊόντος Αριθμός Παρτίδας
Pramipexole Accord 0.7mg Tablets S05590E
Pramipexole Accord 0.18mg Tablets S05590E

Οι ασθενείς που λαμβάνουν τα πιο πάνω προϊόντα παρακαλούνται να ελέγξουν τον αριθμό παρτίδας στο προϊόν που έχουν στην κατοχή τους για να διαπιστώσουν αν ανήκουν στην επηρεαζόμενη παρτίδα (S05590E).

Ασθενείς που έχουν στην κατοχή τους προϊόντα από την εν λόγω παρτίδα συστήνεται όπως τα επιστρέψουν άμεσα στο φαρμακείο από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί για να λάβουν δωρεάν αντικατάσταση με νέο προϊόν από άλλη μη επηρεαζόμενη παρτίδα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες (Στοιχεία επικοινωνίας: Έμιλυ Μαυροκορδάτου τηλ.: 22 608618).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.