Αρχική InfoKids Νέα Ανακοίνωση της Ferrero σχετικά με τους ισχυρισμούς περί παιδικής εργασίας στη Ρουμανία

Ανακοίνωση της Ferrero σχετικά με τους ισχυρισμούς περί παιδικής εργασίας στη Ρουμανία

Ανακοίνωση της Ferrero σχετικά με τους ισχυρισμούς περί παιδικής εργασίας στη Ρουμανία

Μετά τους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας The Sun, η Ferrero ξεκίνησε αμέσως μια ενδελεχή έρευνα. Η έρευνα αυτή συνεχίζεται αν και, μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί κανένα αποδεικτικό στοιχείο περί φαινομένων παιδικής εργασίας. Παρ' όλα αυτά, αναδείχθηκαν στοιχεία ασυνέπειας σε πρακτικές και συμβάσεις της Ferrero.

Ως εκ τούτου, η Ferrero διέταξε τον τερματισμό, με άμεση ισχύ, κάθε είδους σχέσης με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Prolegis, στη Ρουμανία. Προκειμένου να μη θιγούν νόμιμοι εργαζόμενοι που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα, η Ferrero διαβεβαιώνει ότι αυτοί δεν θα πληγούν άδικα.

Οι ισχυρισμοί της εφημερίδας The Sun έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αυστηρές ποιοτικές, κοινωνικές και ηθικές προδιαγραφές με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται όλοι οι συνεργάτες με τους οποίους έχει συμβόλαιο ο Όμιλος Ferrero.

Η άμεση ή έμμεση εμπλοκή παιδιών σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής, απαγορεύεται ρητά για όλους τους προμηθευτές. Κάθε προμηθευτής πρέπει να εφαρμόζει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβώνει την ηλικία του προσωπικού του και να διαθέτει τα σχετικά έγγραφα στα αρχεία του. Τα παραπάνω ελέγχονται από τη SGS, η οποία είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως εταιρεία-ηγέτης σε σχέση με την επιθεώρηση, τον έλεγχο, τις δοκιμές και την πιστοποίηση. Στον τελευταίο έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016, διαπιστώθηκε ότι ο Κώδικας της Ferrero εφαρμοζόταν αυστηρά.

ferrero_logo

Οι συνθήκες υγιεινής που περιγράφονται στο άρθρο της The Sun δεν ανταποκρίνονται κατά κανένα τρόπο στους αυστηρούς κανονισμούς και στα πρότυπα της Ferrero. Όλα τα προϊόντα μας υπόκεινται στους πλέον αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας και ποιότητας πριν διατεθούν στην αγορά. Οι έλεγχοι αυτοί περιλαμβάνουν τακτικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους ως προς τα πρότυπα υγιεινής. Το «γέμισμα» των αυγών Kinder με έκπληξη γίνεται κάτω από κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, από προσωπικό των εργοστασίων. Η παραγωγή του «αυγού» (τόσο η σοκολάτα όσο και η εσωτερική κίτρινη κάψουλα) ελέγχονται προσεκτικότατα, ανά 2 ώρες, ως προς πιθανές μικροβιολογικές μολύνσεις. Τους ελέγχους αυτούς τους πραγματοποιούν τα δικά μας εργαστήρια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.