Ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών για τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία

Με το θέμα «Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία», η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών μας έστειλει την παρακάτω ανακοίνωση, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Σε αυτήν γράφει:

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση Αναστασιάδη και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να σταματήσουν να εμπαίζουν ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.

Όσο αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού, η Προοδευτική από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. Είχαμε προβεί επίσης σε καταγγελίες σχετικά με το «αδιάβλητο» των εξετάσεων και εξακολουθούμε να αμφισβητούμε τη διαδικασία μετά το σκάνδαλο της διαρροής των εξεταστικών δοκιμίων.

Μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, όπου πέτυχε μόνον το 22,8% του συνόλου που παρακάθισε στις εξετάσεις, ως Προοδευτική συγχαίρουμε τους επιτυχόντες νέους συνάδελφους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Την ίδια στιγμή όμως, απογοητευόμαστε και λυπούμαστε που με τον τρόπο αυτό θυματοποιούνται εκπαιδευτικοί συνάδελφοι με αρκετά χρόνια υπηρεσίας μέσα στα σχολεία. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Προοδευτική επαληθεύεται για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδινε η κυβέρνηση προεκλογικά και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι που μέχρι χθες δίδασκαν μέσα στις τάξεις, θα προστεθούν σύντομα στον μακρύ κατάλογο των ανέργων. Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση της αθροιστικής υπηρεσίας, ούτως ώστε να μη θυματοποιηθεί κανένας συνάδελφος.

Ταυτόχρονα, μας λυπεί αλλά και μας εξοργίζει η κοροϊδία που διενεργείται από την κυβέρνηση Αναστασιάδη σε βάρος των συναδέλφων μας που εργάζονται στα ΠΟΣ, αφού ενημερώθηκαν ότι τελικά η περιβόητη Επιτροπή που είχε στόχο την αξιολόγηση της εργοδότησης με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών κατάληξε στο συμπέρασμα ότι «η αγορά υπηρεσιών είναι μια χαρά, απλά χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις». Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι το καθεστώς εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη πριν από 5 χρόνια, όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι θα καταργήσει το ΙΔΑΒΕΠ και θα μετατρέψει 3000 εργοδοτούμενους σε αυτοεργοδοτούμενους και θα μειώσει τα ωφελήματα τους πέραν του 40%.

Εκφράζουμε την αμέριστή συμπαράστασή μας στους συνάδελφους εργαζόμενους στα ΠΟΣ και καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο πλευρό τους. Επίσης δεσμευόμαστε να θέσουμε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ.

Αυτό θεωρούμε ότι παρουσιάζει το πρόσωπο της νέας τάξης πραγμάτων, το οποίο μεταλλάσσεται προεκλογικά για να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών