Αρχική InfoKids Fun Time Αναποδογυρίστε το ποτήρι χωρίς να χυθεί το νερό!

Αναποδογυρίστε το ποτήρι χωρίς να χυθεί το νερό!

Αναποδογυρίστε το ποτήρι χωρίς να χυθεί το νερό!

Αν έχετε ένα άδειο ποτήρι και ένα κομμάτι χαρτί, κάντε αυτό το πείραμα με το παιδί σας. Έτσι θα μάθει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πώς λειτουργούν οι νόμοι της φύσης... ή θα νομίζει ότι κάνετε μαγικά!!

Θα χρειαστείτε: 

  • Ένα ποτήρι
  • Ένα χοντρό κομμάτι χαρτί

Οδηγίες: Γέμισε το ποτήρι με νερό μέχρι τη μέση. Βάλε το χαρτί πάνω από το ποτήρι. Κράτα το σφυχτά πάνω στο ποτήρι και μετά αναποδογύρισε το ποτήρι γρήγορα χωρίς να βγάλεις το χαρτόνι. Βγάλε το χέρι σου από το κάτω. Ιδού! Το χαρτί στέκεται στο ποτήρι και το νερό δε χύνεται.

Γιατί; Όταν αναποδογυρίζουμε το ποτήρι, ο χώρος μεταξύ τον πάτο του ποτηριού και την επιφάνεια του νερού, περιέχει αέρα. Λόγω της βαρύτητας το νερό "προσπαθεί" πέσει στο κάτω μέρος του ποτηριού και έτσι πέφτει η πίεση του αέρα στο εσωτερικό του ποτηριού και εμποδίζει το νερό να πέσει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter