Αρχική InfoMommy Συμβουλές Αντικείμενα στο σπίτι που μπορεί να σε κάνουν δυστυχισμένη!

Αντικείμενα στο σπίτι που μπορεί να σε κάνουν δυστυχισμένη!

Αντικείμενα στο σπίτι που μπορεί να σε κάνουν δυστυχισμένη!

Την επόμενη φορά που θα μπείτε σε ένα δωμάτιο παρατηρήστε πώς νιώθετε. Τα αντικείμενα γύρω σας σας εμπνέουν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα;

Μήπως ξαφνικά νιώθετε «πεσμένη» ή πιο μελαγχολική; Αν τα τελευταία είναι τα πιο συνήθη συναισθήματα που σας κατακλύζουν, μάλλον, πρέπει να σταθείτε ένα λεπτό και να ρίξετε μια ματιά στη διακόσμηση του χώρου. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι ειδικοί λένε, ότι μερικά αντικείμενα που έχετε στο σπίτι μπορεί να επηρεάζουν όσα νιώθετε καθημερινά!

Βιβλία

Όχι όλα. Εκείνα, τα οποία δεν θα διαβάσετε ποτέ ξανά. Εκείνα που απλώς σκονίζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης και δεν τους δίνει κανείς σημασία. Δυσκολευόμαστε να τα αποχωριστούμε, αλλά όταν αυτό γίνει, φεύγουν μαζί και ορισμένα αρνητικά συναισθήματα.

Τηλεόραση

Αυτό κι αν είναι δύσκολο. Αν με το που μπαίνετε σπίτι ανοίγετε την τηλεόραση, ακόμα και για παρέα, μάθετε ότι ο συνεχής θόρυβος έχει συνδεθεί με την αύξηση άγχους. Οπότε, αν δεν θέλετε να την αποχωριστείτε, κρύψτε την σε κάποιο ντουλάπι και ανοίξτε την μόνο όταν χρειάζεται.

Υλικά

Σας αρέσει να κεντάτε ή να πλέκετε; Όταν είχατε ξεκινήσει αυτά τα χόμπι ήσασταν ενθουσιασμένη, πλέον, όμως, το πράγμα παρατράβηξε. Και τα κουβάρια από κλωστές και μαλλιά πλεξίματος που έχετε σε συρτάρια και ντουλάπια μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε ειδική στο κέντημα, αλλά σας προκαλούν και πολύ άγχος, αφού ξοδέψατε χρήματα και πλέον δεν τα χρησιμοποιείτε.

Κουρτίνες

Γενικά, να ξέρετε, ότι όσο πιο βαριά είναι τα υλικά στην διακόσμηση του σπιτιού τόσο πιο βαριά είναι και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο σπίτι. Οι βαριές κουρτίνες αφήνουν το σπίτι στο σκοτάδι και δημιουργούν μια μουντή ατμόσφαιρα. Επιλέξτε, λοιπόν, αεράτες και λεπτές κουρτίνες για να νιώθετε και εσείς έτσι ακριβώς!

Χαρτιά

Σίγουρα έχετε και εσείς στο σπίτι σωρούς από παλιά χαρτιά. Λογαριασμοί, διαφημιστικά φυλλάδια, περιοδικά, εφημερίδες, κάρτες. Οι στοίβες χαρτιών και παλιών υλικών προκαλούν άγχος και συναισθήματα ντροπής και άγχους. Για να τα αποφύγετε χωρίστε τη στοίβα σας σε μικρότερες ή απλώς πετάξτε την!

Ανοιχτά ντουλάπια

Είναι όντως πολύ όμορφα. Αν, όμως, είναι πολύ μεγάλα ή πολλά σε έναν χώρο τότε αντί να τον οργανώνετε, τον φορτώνετε. Και ο πολύ φορτωμένος χώρος προκαλεί άγχος και στρες.

Κούπες

Ναι, σίγουρα η κούπα που βρήκατε σε προσφορά και είχε πάνω ένα αστείο μήνυμα ήταν ό,τι χρειαζόσασταν όταν την αγοράσατε 10 χρόνια πριν! Τώρα, όμως; Γιατί το ντουλάπι σας έχει γεμίσει από τέτοιες; Τα παραγεμισμένα ντουλάπια είναι πρόβλημα σε πολλά σπίτια και το μόνο που προκαλούν είναι άγχος! Σκεφτείτε να τα αδειάσετε για το καλό σας…

Συλλογές

Με πόση υπερηφάνεια μιλούσατε και δείχνατε την συλλογή σας από κοχύλια, μπουκαλάκια, δίσκους (η καθεμιά ας συμπληρώσει ό,τι θέλει), πριν λίγο καιρό. Τώρα, όμως, νευριάζετε που δεν ξέρετε τι να κάνετε όλα αυτά τα μικρά αντικείμενα. Νιώθετε σαν να αποχωρίζεστε ένα κομμάτι του εαυτού σας, αλλά μπορείτε να κρατήσετε το πιο «δυνατό» κομμάτι της συλλογής και να κρύψετε σε μια αποθήκη τα υπόλοιπα. Η μελαγχολία που μας προκαλούν όλα αυτά τα αντικείμενα είναι μεγάλη έως δυσάρεστη, δεν νομίζετε;

Μάθετε να αφήνετε πίσω

Ενώ ξέρετε ότι πρέπει να αποχωριστείτε ορισμένα πράγματα, το να το κάνετε μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο! Για να το κάνετε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση μπορείτε να το κάνετε ως πράξη δωρεάς! Επίσης, αξιολογήστε τον χώρο σας. Θέλετε φωτεινό σαλόνι για να παίζετε και να χορεύετε με τα παιδιά σας; Θέλετε χώρο στη βιβλιοθήκη σας για τις δημιουργίες των μικρών σας; Τότε ξέρετε τι πρέπει να κανετε!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter