Αρχική InfoMommy Νέα Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά της Κύπρου ο serial killer "Ορέστης"

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά της Κύπρου ο serial killer "Ορέστης"

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά της Κύπρου ο serial killer "Ορέστης"

Με μια σύντομη διαδικασία, ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου για τα φρικτά εγκλήματα του και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Δύο μήνες μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, ο κύκλος των ερευνών για τον 35χρονο serial killer της Κύπρου έχει κλείσει και ο ύποπτος οδηγείται ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου.

Η Κατηγορούσα αρχή έκανε αναφορά στη σοβαρότητα των αδικημάτων, παρουσιάζοντας στο δικαστήριο τις καταθέσεις του από τις 25/4 και τις 19/6 κατά τις οποίες παραδέχτηκε τους επτά φόνους που διέπραξε, πέντε γυναικών και δύο παιδιών. Είναι σοβαρά τα αδικήματα και υπάρχει ο κίνδυνος να διαφύγει, αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο όρισε την 24η Ιουνίου -την ερχόμενη Δευτέρα- ως μέρα έναρξης της δίκης του Μεταξά ο οποίος οδηγείται σε δίκη με βαρύ κατηγορητήριο.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους, που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

Η μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά της Κύπρου

Σε περίπτωση που ο Μεταξάς δεν αλλάξει στάση, μετά και την ομολογία του, η δικαστική διαδικασία αναμένεται να είναι σύντομη. Ο 35χρονος θα κηρυχθεί ένοχος και του θα επιβληθεί η ποινή.

Ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος που συγκλόνισε το παγκύπριο και όχι μόνο, είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα κυπριακά δικαστικά χρονικά που είναι αντιμέτωπος με 7 φορές ισόβια. Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη ποινή  που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενους ήταν πέντε φορές ισόβια σ τους δράστες του πενταπλού φονικού της Αγίας Νάπας.

Τα θύματα του serial killer

Μετά από δύο μήνες συνεχόμενων ερευνών τα θύματα του 35χρονου ίλαρχου εντοπίστηκαν και είναι τα εξής:

  • Μαίρη Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες
  • Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες
  • Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ
  • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία
  • Ελενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία
  • Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες
  • Σιέρρα, 6 ετών από τις Φιλιππίνες.

Ψάχνουν ακόμα την 3η κοπέλα

Στο μεταξύ, οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για επικοινωνία με την 3η κοπέλα που συνομιλούσε με τον διαδικτυακό «Ορέστη», η οποία ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί στα μηνύματα τους. Στο φάκελο της υπόθεσης που παραδόθηκε στη Νομική Υπηρεσία προστέθηκαν και κάποιες διευκρινήσεις που έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης ο serial killer σχετικά με την δράση του, στην τελευταία κατάθεση που έδωσε πριν από δύο 24ωρα.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας για την υπόθεση


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter