Αρχική InfoKids Νέα Άντρια Ζαφειράκου: Η Ελληνοκύπρια που αναδείχθηκε η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Άντρια Ζαφειράκου: Η Ελληνοκύπρια που αναδείχθηκε η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Άντρια Ζαφειράκου: Η Ελληνοκύπρια που αναδείχθηκε η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Άντρια Ζαφειράκου, η Ελληνοκύπρια δασκάλα που εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέκτησε το έπαθλο του Καλύτερου Δασκάλου του Varkey Foundation.

Η σπουδαία της διάκριση

Η Άντρια έλαβε το διεθνές βραβείο του καλύτερου δασκάλου της χρονιάς, σε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από το ίδρυμα Varkey Foundation Global Teacher Prize, σύμφωνα με το capitaltoday.sigmalive.com. Η ομογενής εκπαιδευτικός κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες συναδέλφων της, ανα το παγκόσμιο, ενώ έμαθε και να χαιρετάει τους μαθητές της στις 35 διαφορετικές γλώσσες της καταγωγή τους. Διδάσκει καλλιτεχνικά κυρίως σε παιδιά μεταναστών, στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, μια από τις πλέον φτωχές περιοχές της χώρας, όπου ομιλούνται συνολικά περίπου 130 γλώσσες. «Νοιάζομαι για όλους τους μαθητές μου. Η δουλειά μου δεν τελειώνει όταν φεύγω από την τάξη. Με ενδιαφέρ ει η ζωή τους, προσπαθώ ότι προβλήματα και να αντιμετωπίζουν να είμαι εκεί για να βοηθήσω» ανέφερε μετά την τελετή, στην οποία παρεβρέθησαν ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, ο Τόνι Μπλερ καθώς και ο οδηγός της Φόρμουλα Ένα Λιούις Χάμιλτον.  Η Άντρια Ζαφειράκου έχει εισάγει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που προσεγγίζει απομονωμένα παιδιά ώστε να συμμετέχουν στην σχολική ζωή και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Το βραβείο Global Teacher Prize συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ας γνωρίσουμε την Άντρια Ζαφειράκου

Ζει στη Μεγάλη Βρετανία και διδάσκει σε ένα σχολείο με μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων, όπου ομιλούνται 35 γλώσσες. Οι μαθητές σε αυτό το σχολείο προέρχονται από κάποιες από τις πιο φτωχές οικογένειες της Βρετανίας- κάποιες εκ των οποίων μοιράζονται σπίτια με πέντε άλλες οικογένειες- ενώ άλλοι εκτίθενται σε βία από συμμορίες, σε μια περιοχή που έχει τον τρίτο υψηλότερο δείκτη δολοφονιών στη Βρετανία.

Η κ. Ζαφειράκου, όπως σημειώνεται στη σελίδα του διαγωνισμού, μπήκε στη διαδικασία ναμάθει τα βασικά κάθε γλώσσας που ομιλείται στο σχολείο για να μπορεί έστω να χαιρετά τους μαθητές και τους γονείς τους, και να επανασχεδιάσει το πρόγραμμα μαθημάτων, με αποτέλεσμα να καταφέρει να «αγγίξει περιθωριοποιημένους μαθητές που δεν μιλούν αγγλικά».

«Βοήθησε έναν δάσκαλο μουσικής να ξεκινήσει μια σομαλική σχολική χορωδία, ενώ εισάγοντας καταστάσεις της πραγματικής ζωής στα μαθήματα Μαθηματικών βοήθησε το τμήμα του σχολείου της να κερδίσει τη διάκριση TES 2017 για την ομάδα Μαθηματικών της χρονιάς. Χάρη στις προσπάθειές της, το σχολείο της είναι στο στο κορυφαίο 1-5% της χώρας από άποψης προσόντων και πιστοποιητικών» σημειώνεται σχετικά στη σελίδα του διαγωνισμού.

Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter