Απεγνωσμένη μητέρα ζητά βοήθεια από το κράτος για να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά

Τη βοήθεια του Κράτους ζητά μητέρα δύο παιδιών που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της. Η γυναίκα αποστέλλει δραματική έκκληση στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να της δοθεί κάποια δουλειά, καθώς δεν έχει βοήθεια για να αναθρέψει τα δύο παιδιά της 8 και 5 ετών, ενώ αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αναγκάστηκε το περασμένο Ιανουάριο να υποβληθεί σε εγχείρηση. Έκανε, όπως υποστηρίζει, αίτηση για επίδομα ασθενείας ωστόσο, όπως της είπαν, δεν είχε όλες τις κοινωνικές απολαβές όταν εργαζόταν και έτσι το αίτημα της απορρίφθηκε.

«Δεν μπορώ να πάρω ούτε ένα παγωτό στα παιδιά μου»

Ο κίνδυνος να μείνει μαζί με τα παιδία της στον δρόμο είναι πλέον ορατός καθώς δεν πλήρωσε το ενοίκιο για το μήνα Μάιο γιατί, όπως ανέφερε, της απέκοψαν ξαφνικά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τα οφειλόμενα στον σπιτονοικοκύρη της αυξήθηκαν. Η ίδια απέστειλε επιστολές στο Υπουργείο Εργασίας και δεν έλαβε καμία απάντηση, όπως καταγγέλλει.

«Είμαι σε άθλια κατάσταση…», ανέφερε, αγανακτισμένη, σε video που δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων στο Facebook, λέγοντας ότι τα έξοδα τρέχουν και δεν έχει να πληρώσει.

Χαρακτηριστικά είπε ότι δεν έχει να δώσει χρήματα στα παιδιά της για να πάρουν κάτι από την καντίνα στο σχολείο, να αγοράσουν έστω ένα παγωτό ή να πληρώσει τα φροντιστήρια τους ή το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους.

Παράλληλα, δεν παίρνει καμία διατροφή καθώς τα παιδιά δεν έχουν αναγνωριστεί από τον πατέρα τους.

Σε κατάσταση απόγνωσης έκανε έκκληση στο κράτος να τη βοηθήσει γιατί, όπως δήλωσε, θέλει να μπορεί και αυτή να αγοράζει ένα παγωτό στα παιδιά της όταν της το ζητούν και να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι δεν ζητά βοήθεια από τον κόσμο, ο οποίος της έχει σταθεί και συνεχίζει να τη στηρίζει.

Δείτε το video

Η ιστορία της Βενετίας είναι η πρώτη από μια σειρά παρόμοιων περιπτώσεων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και δεν έχουν καμιά βοήθεια. Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων προγραμματίζει τη δημοσιοποίηση κι άλλων ιστοριών, με στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια και ότι μπορούν να είναι παραγωγικοί αν ένα κοινωνικό κράτους τους στηρίξει…