Αρχική InfoMommy Νέα Απεργίες ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων την επόμενη εβδομάδα

Απεργίες ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων την επόμενη εβδομάδα

Απεργίες ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων την επόμενη εβδομάδα

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την επόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί, όπως αποφάσισαν χθες μετά τη συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ. Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών ομόφωνα συμφώνησαν την έναρξη των απεργιών στις 18-19 Σεπτεμβρίου, με 48ωρη απεργία, ενώ – όπως ανακοινώθηκε θα καταρτιστεί πλάνο κυλιόμενων απεργιακών μέτρων.

Σε επικοινωνία που το offsite.com.cy είχε με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων  Γονέων Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων κο Σωτήρη Χριστοφή, ο ίδιος ανέφερε ότι «η θέση μας είναι ενάντια στις απεργίες αφού εντέλει στρέφονται ενάντια στα παιδιά αλλά και στους γονείς». Διευκρίνισε παράλληλα, ότι «εντός των επόμενων 1-2 ημερών θα γίνει συνεδρία της ομοσπονδίας και δούμε πως θα χειριστούμε το όλο θέμα».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι απεργίες όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο κος Χριστοφή απάντησε ότι «τα ζητήματα στη Δημοτική εκπαίδευση δεν ήταν τόσα ώστε να προχωρήσουν σε απεργίες αφού- όπως μας τόνισε- αυτά που έχουν αποκοπεί είναι ελάχιστα. Μιλάνε, βέβαια, για θέματα αρχής. Το κατανοώ αλλά εδώ και 2 μήνες είναι σε διάλογο και τώρα μας λένε για θέματα αρχής».

Με τις εξελίξεις αυτές- όπως διευκρίνισε ο κος Χριστοφή, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς αφού από τη  μια βρίσκεται το γεγονός του προγραμματισμού των γονέων σχετικά με το ότι γνώριζαν ότι τα απιδιά τους από τις 7:30 μέχρι το μεσημέρι θα ήταν στα σχολεία και από την άλλη είναι και το εκπαιδευτικό κομμάτι. Οι μαθητές χάνουν χρόνο και στο τέλος της χρονιάς θα μείνουν πίσω.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης κος Νικηφόρου ανέφερε στο offsite.com.cy ότι «πρωτίστως πρέπει να καταλάβουν όλοι ,ότι έχουμε κουραστεί εδώ και 2,5 μήνες. Θα πρέπει να μπούμε σε ένα δωμάτιο και να μην βγούμε μέχρι να βρεθεί λύση. Να βρεθεί λύση σήμερα και όχι αύριο».

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε, ότι στη μέση εκπαίδευση τα πράγματα είναι δραματικά αφού οι τελειόφοιτοι παίζουν το μέλλον τους. Για το λόγο αυτό πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι και την Τρίτη  όπου και πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπουν τις εξελίξεις, ο κος Νικηφόρου ανέφερε ότι «Δεν τασσόμαστε με το μέρος κανενός. «Να λυθεί άμεσα το θέμα ώστε να πάνε τα παιδιά στο σχολείο».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter