«Απεργώ και χαρίζω το μισθό μου στους άπορους μαθητές»: Η συγκινητική επιστολή Κύπριου δασκάλου

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η «δήλωση αξιοπρέπειας» του Κύπριου καθηγητή, Πολύκαρπου Πολυκάρπου, που θα λάβει μέρος στις προγραμματισμένες απεργίες των εκπαιδευτικών την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και ζητά να του αποκοπεί ο μισθός.

Ο κύριος λόγος που αναδημοσιεύεται η εν λόγω «δήλωση αξιοπρέπειας», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος, είναι γιατί ζητά να του αποκοπεί το ποσό που αναλογεί στις ημέρες που θα απεργήσει και να επιστραφεί στο σχολείο όπου εργάζεται για ενίσχυση των άπορων μαθητών.

Το εν λόγω έγγραφο υπογράφεται στις 15 Σεπτεμβρίου και μάλιστα εκτός από το όνομα του υπογράφοντα εκπαιδευτικού φέρει και τον αριθμό μητρώου του, κάτι που δίνει υπόσταση στο έγγραφο.

Μάλιστα, πολύς λόγος έχει γίνει και για την φράση με την οποία κλείνει την επιστολή του ο κ. Πολυκάρπου «Καλύτερα ένα άδειο σχολείο παρά μια άδεια ψυχή».

Διαβάστε τη «δήλωση αξιοπρέπειας» του κ. Πολυκάρπου:

«Εγώ ο Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Π.Μ.Π. , δηλώνω ότι θα λάβω μέρος στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2018. Παρακαλώ όπως αποκοπεί από το μισθό μου το ανάλογο ποσό και να επιστραφεί στο σχολείο μου προς ενίσχυση των άπορων μαθητών/μαθητριών μου».