Απέχουν οι μαθητές σήμερα – «Τέρμα αυτή η κατάσταση», δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν σήμερα οι μαθητές Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και εξατάξιων σχολείων στην Κύπρο, διαμαρτυρόμενοι για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Η ολοήμερη αποχή, έρχεται μετά το ψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου, με τους μαθητές να αποφασίζουν πλειοψηφικά να απαντήσουν «ναι» στην ερώτηση για ολοήμερη αποχή. Η απόφασή τους, δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους καθηγητές και τους γονείς.

Οι καθηγητές, άλλωστε, θα βρίσκονται κανονικά στις σχολικές αίθουσες σήμερα με την πεποίθηση ότι κάποιοι μαθητές ίσως γυρίσουν πλάτη στην αποχή.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, με ανακοίνωσή της κάλεσε τους μαθητές σε διάλογο με πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης προς αποφυγή ακραίων μέτρων.

Ο Υπουργός Παιδείας για την αποχή

Ο Υπουργός Παιδείας, , Πρόδρομος Προδρόμου από την άλλη, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, είπε για την αποχή:

«Τώρα θα πάμε ξανά από την αρχή; Δεν γίνεται, επειδή κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη να θέλουν να καταργήσουν το νόμο. Τέρμα αυτή η κατάσταση πραγμάτων. Έχουμε αποφάσεις και νομοθεσία, που ισχύει. Δεν είναι μέσα στα σχολεία, που αλλάζουν οι νομοθεσίες. Η μόρφωση, θέλει προσπάθεια, ούτε αγοράζεται, ούτε χαρίζεται».