Απίστευτο: 8χρονος ψάρεψε καρχαρία 314 κιλών!

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει την απίστευτη ψαριά αυτού του αγοριού από την Νέα Νότια Ουαλία.

Ο Jonathan Millauro και ο γιος του, Jayden, εντόπισαν τον καρχαρία στα νερά νότια του Σίδνεϊ, ανοικτά των ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Με το που εντοπίσαμε τον καρχαρία κοντά στο σκάφος μας, η αδρεναλίνη έφτασε στα ύψη» δήλωσε ο πατέρας.

Ο μικρός, που είναι μόλις 40 κιλά, κατάφερε να τραβήξει τον καρχαρία με μία πετονιά 15 κιλών, ενώ ένας από τους υπόλοιπους άνδρες που βρισκόταν πάνω στη βάρκα, κρατούσε μόνο τον ιμάντα.

Ο 8χρονος έμαθε να ψαρεύει όταν ήταν μόλις 18 μηνών και ο καρχαρίας -προφανώς- είναι το μεγαλύτερο ψάρι που έχει πιάσει έως σήμερα. Ωστόσο, κανείς δεν κατάλαβε πόσο μεγάλος ήταν, ώσπου τον έβγαλαν στην στεριά και τον ζύγισαν.

Το ρεκόρ αλίευσης για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες κατέχει ο Ian Hissey, ο οποίος το 1997 έπιασε έναν καρχαρία τίγρη 312 κιλών. Τώρα, ο μικρός Jayden φαίνεται πως τον «εκθρόνισε».

Σκληρές οι επικρίσεις από οικολόγους

Ο μικρός πέρα από τα συγχαρητήρια των περισσότερων δέχτηκε, πάντως, και σκληρές επικρίσεις για την «ψαριά» του, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατηγόρησαν εκείνον και τον πατέρα του επειδή δεν άφησαν ξανά ελεύθερο τον καρχαρία στη θάλασσα.

Απαντώντας σε αυτό, ο πατέρας του είπε ότι «οι περισσότεροι καρχαρίες αφήνονται ελεύυεροι. Ο συγκεκριμένος, όμως, θα προσφερθεί τόσο για έρευνες, όσο και για τροφή. Τα δε σαγόνια του θα τα βάλουμε σε ειδική πλάκα και θα τα καρφώσουμε στον τοίχο προς τιμήν του γιου μου.»

Ο καρχαρίας τίγρης δεν είναι προστατευόμενο είδος στην Αυστραλία.