Απίστευτο! Κοριτσάκι 19 μηνών κινδύνευσε επειδή οι γονείς του το υπέβαλαν σε vegan διατροφή

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε γνωστό στην Αυστραλία με γονείς να κατηγορούνται ότι έθεσαν την ίδια τους την κόρη σε κίνδυνο, εξαιτίας της διατροφής που της παρείχαν…

Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια, επειδή, σήμερα, Πέμπτη, 22 Αυγούστου, το δικαστήριο της Αυστραλίας ανακοίνωσε την ποινή που θα επιβληθεί στους δύο γονείς.

«Δεν μπορούσε να παίξει, δεν είχε δόντια, δεν μπορούσε να καθίσει»

Όταν βρέθηκε, το κορίτσι, τώρα τριών ετών, ήταν τόσο υποσιτισμένο που έμοιαζε με τριών μηνών βρέφος ενώ ήταν 19 μηνών!

Η διατροφή του περιελάμβανε κυρίως βρώμη, πατάτα και ρύζι. Το παιδί, όταν το παρέλαβε η μέριμνα, πριν περίπου έναν χρόνο, δεν είχε δόντια, αναφέρει ρεπορτάζ του BBC.

Το παιδί βρέθηκε να έχει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μυϊκή ατροφία, αναφέρει το Associated Press. «Δεν μπορούσε να καθίσει και δεν μπορούσε να λάβει τροφή μόνο του ή να παίξει με παιχνίδια», είπε ο φροντιστής της μέριμνας που ανέλαβε την φροντίδα του.

Στο δικαστήριο του Σίδνεϊ, η δικαστής, Sarah Huggett, επέκρινε τους γονείς για την εντελώς ανεπαρκή διατροφή του μωρού.

«Αυτό το παιδί δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν σοβαρά υποσιτισμένο, και εμφάνιζε σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης για την ηλικία του», είπε η δικαστής.

Δεν παραδέχονται το λάθος οι γονείς

Οι γονείς του παιδιού φέρονται να μην μπορούν αρχικά να δεχτούν ότι η κατάσταση της κόρης τους οφείλεται στον υποσιτισμό. Η δικαστής είπε ότι η μητέρα  έπασχε από κατάθλιψη εκείνη την εποχή, αλλά είχε προσκολληθεί στις πεποιθήσεις της για τη δίαιτα των vegan που εφάρμοσε και στο μωρό της. Σκληρή ήταν και με τον πατέρα ο οποίος δεν έκανε καμία παρέμβαση ως προς το θέμα διατροφής της κόρης του.

Το ζευγάρι ηλικίας 30 ετών, που δεν κατονομάστηκε, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, αλλά γλιτώνει τη φυλακή καθώς η ποινή μετατράπηκε σε 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας υπό αυστηρή επιτήρηση.