Απίστευτο μίσος: Κρέμασαν ομοίωμα της 17χρονης Γκρέτα από γέφυρα – Η… απειλητική προειδοποίηση

γκρέτα1

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον ειδεχθή τρόπο που επέλεξε μία ομάδα ατόμων στην Ιταλία για να εκφράσει το μίσος της απέναντι στην 17χρονη Γκρέτα, υπέρμαχο της κίνησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μία κούκλα με πλεξούδες, που αναπαριστούσε τη νεαρή Γκρέτα Τούνμπεργκ, αντίκριζαν κρεμασμένη από μία ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας, οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο Ρώμης-Φιουμιτσίνο.

Πάνω στην κούκλα ήταν καρφιτσωμένη η επιγραφή «Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας» στα αγγλικά («Greta is your God»).

Η επιλογή της γέφυρας δεν φαίνεται να ήταν τυχαία, καθώς ονομάζεται «Ισαάκ Νιούτον», προς τιμήν του πατέρα της θεωρίας για την βαρυτική έλξη και θεωρούμενου ως ιδρυτή της μοντέρνας φυσικής.

Η πράξη αυτή, λοιπόν, θεωρείται δυσφήμιση όχι μόνο για την ίδια την ιδέα της επιστήμης, αλλά και για τον αγώνα της ανθρωπότητας κατά της υποβάθμισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, εκτιμούν στο σύνολό τους τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Η άμεση αντίδραση των αρχών και της Δημάρχου της Ρώμης

Όταν έγινε αντιληπτό το κρεμασμένο ομοίωμα της μικρής κοπέλας ειδοποιήθηκαν οι αρχές, οι οποίες το αφαίρεσαν άμεσα και η Δήμαρχος της Ρώμης, κα.  Βιρτζίνια Ράτζιμ καταδίκασε την πράξη.

«Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της Ρώμης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Η άγνωστη ομάδα πίσω από το ειδεχθές συμβάν

Την ευθύνη για το ομοίωμα ανέλαβε μία άγνωστη ομάδα, που επονομάζεται «Οι ξύπνιοι». Σε μήνυμά τους στο Facebook και το Twitter ανέφεραν πως «κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις».

Το κείμενο για την ανάληψη της ευθύνης συνοδεύεται κι από φωτογραφία της κρεμασμένης κούκλας.

Η ανάρτησή τους