Απίστευτο! Σκότωσαν περιστέρια σε κοινότητα της Κύπρου – Οι αντιδράσεις των κατοίκων (εικόνες)

περιστέρια1

Μετά την ευχάριστη είδηση για τη διάσωση ενός γύπα στην Επισκοπή, η είδηση για την θανάτωση περιστεριών δυσαρεστεί κατοίκους της περιοχής Τριχωνίου.

Ένας λειτουργός των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου άρχισε να πυροβολεί και να σκοτώνει περιστέρια, προκαλώντας αντιδράσεις.

Γιατί το έκανε

περιστέρια3 περιστέρια2

Όπως φαίνεται, βέβαια, το θέμα με τα περιστέρια στην περιοχή ήταν σοβαρό, καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση του Α’ Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου, το πρόβλημα ήταν μεγάλο με τις κουτσουλιές των περιστεριών και δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο.

Σύμφωνα με αρμόδιο πρόσωπο η εξολόθρευση των περιστεριών γίνεται κατόπιν άδειας που έδωσε η περιβαλλοντική αρχή των Βάσεων, προσθέτοντας ότι ο νόμος επιτρέπει την μέθοδο αυτή, εκεί και όπου προκαλείται οχληρά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα «διαφάνηκε ότι η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου ενημέρωσε τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Υπηρεσία Θήρας όπως επίσης και το Τμήμα Περιβάλλοντος των Βρετανικών βάσεων, ότι περιστέρια προκαλούν οχληρία στο σχολείο και ότι τα περιττώματα των περιστεριών είναι κίνδυνος για τους μαθητές».

«Έσχατη λύση» λένε από τις Βάσεις

«Η δράση για την εξάλειψη της μόλυνσης των περιστεριών λήφθηκε ως έσχατη λύση για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών και για την πρόληψη της εξάπλωσης των ασθενειών. Πραγματοποιήθηκε μετά από γραπτή αίτηση του Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου για βοήθεια» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις.

Η Ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου

«Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχτηκε σωρεία καταγγελιών από αγανακτισμένους πολίτες της Κοινότητας Τραχωνίου (Επαρχία Λεμεσού) αλλά και από απλούς πολίτες, ότι εργαζόμενος στις Βρετανικές βάσεις (SBA) έλαβε εντολές να δολοφονήσει διά της μεθόδου του πυροβολισμού περιστέρια.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι καμία σχέση δεν έχει με το θέμα αυτό αλλά ούτε και η σχολική εφορεία. Μετά από δικές μας έρευνες διαφάνηκε ότι η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου ενημέρωσε τις υγειονομικές υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Υπηρεσία Θήρας όπως επίσης και το Τμήμα Περιβάλλοντος των Βρετανικών βάσεων, ότι περιστέρια προκαλούν οχληρία στο σχολείο και ότι τα περιττώματα των περιστεριών είναι κίνδυνος για τους μαθητές.

Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι (και μετά από επώνυμη μαρτυρία πολίτη ο οποίος/οποία θέλει να μείνει ανώνυμος/μη) την πιθανή εντολή για την δολοφονία των περιστεριών την έδωσαν οι Βρετανικές βάσεις και την εκτέλεσε υπάλληλος ο οποίος εργάζεται στο SBA.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν συμφωνεί και δεν ενθαρρύνει κανέναν να θανατώνει ζώα με τέτοιους τρόπους. Υπάρχουν άλλοι τρόποι ανθρωπιστικής μορφής με τους οποίους διασφαλίζεται και η ευημερία των περιστεριών και η δημόσια υγεία.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας όπως εξετάσει το θέμα και εάν όντως η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες (εάν υπάρχουν) και ποιός ή ποιοί τελικά ένιψαν τας χείρας τους ή ‘κλώτσησαν την μπάλα παρακάτω’ και άφησαν να εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και εδώ που έφτασε».