Αρχική InfoMommy Deco Από πού προήλθε το έθιμο της κάλτσας στο τζάκι;

Από πού προήλθε το έθιμο της κάλτσας στο τζάκι;

Σύμφωνα με τον μύθο, κάποτε υπήρχε ένας πατέρας και ζούσε με τις τρεις κόρες του. Όταν έφτασαν σε ηλικία γάμου, ο πατέρας ήταν στενοχωρημένος γιατί δεν είχε χρήματα για να τις βοηθήσει.

rdeco_christmas_mantle_socks

Μία κρύα νύχτα, λοιπόν, οι κόρες είχαν απλώσει τα πλυμένα τους ρούχα στο τζάκι για να στεγνώσουν, μαζί και τις κάλτσες τους.

rdeco_christmas-decorations-550x494

Ο Άγιος Βασίλης, που είχε ακούσει την αγωνία του πατέρα, έριξε πολύ προσεκτικά από την καμινάδα, σημαδεύοντας τις κρεμασμένες κάλτσες, 3 πουγκιά με χρήματα.

xmas-39

Από τότε έχει καθιερωθεί να κρεμάμε τις κάλτσες στο τζάκι και να περιμένουμε ο Αϊ Βασίλης να μας φέρει το δώρο μας.

Μην ξεχάσετε να στολίσετε το τζάκι σας με κάλτσες για όλους!Όσο πιο μεγάλη είναι η κάλτσα, τόσο πιο μεγάλο θα είναι και το δώρο!

Καλές γιορτές!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.