Αρχική InfoMommy Απόφαση σταθμός για την Κύπρο: Πρόστιμο για ρατσιστικά σχόλια στο Facebook

Απόφαση σταθμός για την Κύπρο: Πρόστιμο για ρατσιστικά σχόλια στο Facebook

Απόφαση σταθμός για την Κύπρο: Πρόστιμο για ρατσιστικά σχόλια στο Facebook

Μια πρωτοφανής υπόθεση για τα κυπριακά δεδομένα είδε το φως της δημοσιότητας, με ένα περιστατικό που έμελλε να γίνει υπόθεση σε κυπριακό δικαστήριο για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα πριν από περίπου δυο χρόνια, μια γυναίκα σχολίασε με ρατσιστικό ύφος, φωτογραφία παιδιού που είχε αναρτηθεί από τον πατέρα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα πολίτης ενημέρωσε την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά για το συγκεκριμένο περιστατικό η οποία με επιστολή της, ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τον Δεκέμβριο του 2018, πραγματοποιήθηκε η δίκη και η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, με την κατηγορία ότι διένειμε και κατέστησε διαθέσιμο ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό στο διαδίκτυο που προωθεί τις διακρίσεις, το μίσος ή τη βία. Η ίδια δεν αρνήθηκε την κατηγορία και στις 7 Ιανουαρίου το δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο ύψους 800 ευρώ, με την κα Κουρσουμπά να μας τονίζει ότι δεν έχει σημασία το πρόστιμο αλλά το γεγονός ότι υπήρξε καταδικαστική απόφαση στην υπόθεση λέγοντας πως αρχίζει να αλλάζει η νοοτροπία της κυπριακής κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην Κύπρο, που πολίτης καταδικάζεται για ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό, στο διαδίκτυο.

Δείτε τα ακριβή σχόλια της γυναίκας


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter