Αρχική Απόκριες Απόκριες 2018: Πού θα πάτε φέτος για την καλύτερη αποκριάτικη διασκέδαση;

Απόκριες 2018: Πού θα πάτε φέτος για την καλύτερη αποκριάτικη διασκέδαση;

Απόκριες 2018: Πού θα πάτε φέτος για την καλύτερη αποκριάτικη διασκέδαση;

Οι Απόκριες πλησιάζουν και όλοι σκεφτόμαστε την λαχταριστή Τσικνοπέμπτη, την γευστικότατη Καθαρά Δευτέρα, τις Κυριακές της Αποκριάς και φυσικά τα… Καρναβάλια!

Πού θα πάτε, λοιπόν, για να περάσετε καλά μαζί με τα παιδιά σας;

Πάφος

Η πανηγυρική είσοδος θα γίνει στην ανακαινισμένη λεωφόρο Γρίβα Διγενή μαζί με τη συνοδεία του, συνοδεία φιλαρμονικής, μαζορετών και χορευτριών, ενώ κανταδόροι θα ενισχύσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους.Στις 4.30 μ.μ., θα αρχίσει στην Πλατεία Κέννετυ το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα «Οδύσσεια» και προσφορά εδεσμάτων και ποτών.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ., οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου τραγουδούν στα στενά δρομάκια του εμπορικού κέντρου καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια και καταλήγουν στην Πλατεία Κέννετυ όπου τραγουδούν σε παρεΐστικη και κεφάτη ατμόσφαιρα με το κοινό της Πάφου.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “Aloe”, ο Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Πάφου, που απευθύνεται μόνο σε μεταμφιεσμένους. Στο πλαίσιο του χορού θα διεξαχθεί και ο καθιερωμένος Διαγωνισμός για άτομα, ζευγάρια και ομάδες, με χρηματικά βραβεία.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 3.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο, η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην  Αποκριάτικη Παρέλαση  θα πρέπει να προσκομίσουν την αίτηση συμμετοχής τους το συντομότερο. Για παροχή καρότσας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τη σειρά υποβολής των αιτήσεων, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πάφου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Πολιτιστική Υπηρεσία δέχεται προκρατήσεις για τον αποκριάτικο χορό.

Δήμος Αγλαντζιάς

Το Καρναβάλι Αγλαντζιάς, που φέτος θα είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένο, εκτός από την ένταξη του στο καλεντάρι των αποκριάτικων εκδηλώσεων, έχει πλέον καθιερωθεί ως πολιτιστικός πυλώνας που στηρίζει και ενισχύει, την καλλιτεχνική τοπική δημιουργία.

Η Λεωφόρος Κερύνειας θα φιλοξενήσει για μια ακόμα χρονιά την εκδήλωση που, χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και εξελίσσεται. Αναμένουμε ακόμα μαζικότερη συμμετοχή από τους καρναβαλιστές και επισκέπτες που το 2017 έφτασαν στις 9,500 και 25,000 αντίστοιχα. Το Καρναβάλι Αγλαντζιάς θα επεκταθεί με άλλες εκδηλώσεις και χρονικά πέραν της μεγάλης παρέλασης.

Το φετινό θέμα του καρναβαλιού θα είναι: «Γη: Ένας πολύχρωμος πλανήτης»

Ο πλανήτης που μας φιλοξενεί, η γη μας, είναι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων, ζώων και φυτών τα οποία οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε «καταφέρει» να χτίσουμε μεταξύ μας διαχωρισμούς, κατηγορίες και πάσης φύσης ταμπέλες. Οι διαχωρισμοί αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας χωρίσουν και όχι να μας ενώνουν σε μια κοινή προσπάθεια να παραδώσουμε τον πλανήτη το ίδιο, και ακόμα πιο όμορφο, στις επόμενες γενιές.

Οι τεχνητοί διαχωρισμοί εδράζονται σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας ή/και ύπαρξης (την εμφάνιση, τις αθλητικές προτιμήσεις, στις κομματικές παρατάξεις, τις θρησκείες, τις φυλές, και σε πολλά αλλά).
Η αρμονική συνύπαρξή μας όμως δεν πρέπει να σταματά μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά και με το περιβάλλον το οποίο οφείλουμε στα πλαίσια της αειφορίας να φροντίζουμε.

Ο Δήμος Αγλαντζιάς έχει υιοθετήσει το πανανθρώπινο θέμα:
«Γη: Ένας πολύχρωμος πλανήτης», για το 8ο του καρναβάλι, με στόχο να περάσουμε όλοι τα σωστά μηνύματα, τα μηνύματα συνύπαρξης, αποδοχής και αλληλοσεβασμού ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες:
Πολιτιστική Υπηρεσία Δήμου Αγλαντζιάς
Τηλ. 22462058, 22462239, 22462233
Ηλεκτρ. Διευθ.: Karnavali@aglantzia.org.cy

Λεμεσός

Η Λεμεσός διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κύπρου το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει στην πόλη του γλεντιού χιλιάδες κόσμου από όλο το νησί.

Οι εορτασμοί του Καρναβαλιού φέτος θα αρχίσουν επίσημα την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου με την είσοδο στην πόλη του Βασιλιά και της Βασίλισσας του Καρναβαλιού.

Την πρώτη Κυριακή (11 Φεβρουαρίου) θα γίνει η καρναβαλίστικη παρέλαση των παιδιών και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, 2018 έως Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, 2018

Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 8/2: ''τσικνώνουμε'' στην πλατεία Μητροπόλεως, στο κέντρο του Παραλιμνίου, με άφθονο φαγητό, ποτό και μουσική! Θα εισέλθει ο βασιλιάς καρνάβαλος, υπό τη συνοδεία του τελάλη, όπου θα πραγματοποιηθεί η στέψη του, σημαίνοντας την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού.

Σάββατο 17/2: νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση. Φοράμε την τρέλα μας και ξεχυνόμαστε στους δρόμους για ένα ξέφρενο πάρτι. Θα ακολουθήσει υπαίθριο πάρτι στην πλατεία, με dj και άφθονη τρέλα.

Κυριακή 18/2: Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση. Διευκρινίζουμε ότι η διαδρομή της Μεγάλης παρέλασης θα είναι η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια (οποιαδήποτε τροποποίηση θα ανακοινωθεί).

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων πεζοπόρων ή με άρμα έχουν ξεκινήσει. Προλάβετε για την κατοχύρωση του θέματός σας! #carnival#parade #famagusta #καρναβαλιζόμαστε!! Μπορείτε να βρείτε τη δήλωση συμμετοχής στα γραφεία του Δήμου ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Παραλιμνίου (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ).

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 5/2/18.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 23819303/212.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter