Απολαμβάνουμε οικογενειακώς μια εξόρμηση πτηνοπαρατήρησης στη Λίμνη Ορόκλινης (28/5)

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών (World Migratory Bird Day, WMBD), ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει μια οικογενειακή εξορμήση πτηνοπαρατήρησης στη Λίμνη Ορόκλινης με σκοπό να εισαγάγει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των πουλιών και της πτηνοπαρατήρησης.

Ελάτε στην Λίμνη Ορόκλινης (Κυριακή, 28 Μαΐου) για να γνωρίσετε από κοντά κάποια από τα πουλιά που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα είτε για να ξεκουραστούν εδώ πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους νοτιότερα ή για να φτιάξουν τη φωλιά τους και να μεγαλώσουν τα μικρά τους στην Κύπρο. Μεταναστευτικά είδη τα οποία μπορεί να δούμε περιλαμβάνουν Χελιδόνια, Πετροχελίδονα, Μελισσοφάγους, Γκρίζους Ερωδιούς, Χιονάτες, Πελλοκατερίνες, Αλκυόνες και πολλά άλλα!


Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, μικροί και μεγάλοι θα μάθουν τα βασικά της πτηνοπαρατήρησης, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τον φυσικό κόσμο και, φυσικά, θα απολαύσουν πουλιά!

Η  εξόρμηση έχει διάρκεια μιάμιση ώρα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 12 χρονών και τους γονείς/κηδεμόνες τους. Η συμμετοχή στις εξορμήσεις είναι δωρεάν. Βάλτε καπελάκια και αντηλιακό, έχετε τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά και αφήστε τη φύση και τα πουλιά να κάνουν τα υπόλοιπα!

Οι εξορμήσεις θα λάβουν χώρα την:

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, 9:30 – 11:00, Λίμνη Ορόκλινης, Λάρνακα

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 22455072 ή στο elena.markitani@birdlifecyprus.org.cy.

Είσοδος ελεύθερη

Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου
Τ.Θ. 12026
2340, Λευκωσία, Κύπρος
(+357) 22 455 072