Απολαυστικό cheesecake σοκολάτας που φτιάχνεται χωρίς ψήσιμο

Μπορεί το καλοκαίρι να πλησιάζει – αν και ο καιρός τις τελευταίες ημέρες θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο και όχι άνοιξη – αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η όρεξή μας για υπέροχα γλυκά θα σταματήσει.

Το cheesecake είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα γλυκά που μπορεί να φτιάξει κάποιος και ο συνδυασμός του με τη σοκολάτα το κάνει ακαταμάχητο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια συνταγή η οποία ξεχειλίζει από σοκολατένιες γεύσεις, ενώ παράλληλα μας δροσίζει και δεν μας φουσκώνει!

Υλικά:

130γρ. βούτυρο λιωμένο

300γρ. μπισκότα τύπου digestive με σοκολάτα

150γρ. σοκολατούχο γάλα

150.γρ μαύρη σοκολάτα

250γρ. τυρί τύπου μασκαρπόνε

300γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. ζάχαρη άχνη

25γρ. ρόφημα γάλακτος με βύνη

25 γρ. σκόνη κακάο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

300ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. κουφέτα σοκολάτας τύπου Maltesers (100γρ. κομμένα, 50 γρ. ολόκληρα) και μια χούφτα επιπλέον για διακόσμηση

Εκτέλεση: Βουτυρώστε μία φόρμα πολύ καλά. Τρίψτε τα μπισκότα καλά στο μπλέντερ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε ξανά μπισκότα και βούτυρο και απλώστε τα στη φόρμα. Πιέστε με ένα κουτάλι τα μπισκότα για να στρωθούν καλά στη φόρμα και αφήστε στο ψυγείο, ενόσω θα φτιάχνετε τη γέμιση.

Λιώστε την μαύρη σοκολάτα μαζί με ρόφημα γάλακτος σε μπεν μαρί και σε διαφορετικό μπολ βράστε το σοκολατούχο γάλα με τη σκόνη κακάο. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσουν.

Με έναν δάρτη ανακατέψτε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χωρίστε το μείγμα στα δύο σοκολατένια μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε τα μισά κομμένα κουφετάκια σοκολάτας στο μείγμα με το κακάο και το γάλα και τα υπόλοιπα στο μείγμα με τη σοκολάτα.

Απλώστε το μείγμα της μαύρης σοκολάτας πάνω από την μπισκοτένια βάση. Ολοκληρώστε με το μείγμα του γάλακτος και αφήστε να παγώσει για όλο το βράδυ. Πριν το σερβίρισμα γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κουφετάκια σοκολάτας.

Καλή απόλαυση!