Αποσύρεται από την αγορά λούτρινο ζωάκι – Σοβαρός ο κίνδυνος πνιγμού των παιδιών

λούτρινο

Την προσοχή γονέων και κηδεμόνων εφιστά η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, καθώς λούτρινο ζωάκι που κυκλοφορεί στην αγορά είναι πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, μαλακό γεμιστό αρκουδάκι μάρκας ALLNEW MATERIALS, μοντέλο WCH6829-8, με γραμμοκώδικα 6906510856707 και με χώρα κατασκευής την Κίνα εντοπίστηκε στην κυπριακή αγορά και έχει δεσμευτεί και αποσυρθεί.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή, στο παιδικό παιχνίδι περιέχεται κίνδυνος πνιγμού από πιθανή κατάποση μικρών κομματιών που αποσπώνται από το αρκουδάκι.

Περαιτέρω, η Υπηρεσία αναφέρει ότι ο εντοπισμός του παιγνιδιού γνωστοποιήθηκε  στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα από  την Κύπρο.

Πού εντοπίστηκε το λούτρινο

Συγκεκριμένα, το αρκουδάκι εντοπίστηκε στην εταιρεία PAS TOYS LTD και έχει αποσυρθεί από την αγορά, έτσι ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών.

Η Υπηρεσία ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες ακόμα 18 προϊόντα, που κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών/βρεφών και ότι έχει ήδη αρχίσει εντατικούς ελέγχους της αγοράς για τυχόν εντοπισμό των προϊόντων.

Το προϊόν που ανακαλείται

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς, πωλητές που τυχόν διαθέτουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως την διάθεσή τους και να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία.

Tι να κάνετε αν το έχετε

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καλεί επίσης τους καταναλωτές, σε περίπτωση που κατέχουν τα πιο πάνω προϊόντα, να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν στον πωλητή, δηλαδή στο κατάστημα από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί και παράλληλα να την ενημερώσουν σχετικά.