Απρόσμενη ανταπόκριση για τον μικρό Αντώνη: Το συγκινητικό ευχαριστώ των γονιών και ο αγώνας που συνεχίζεται

Η έκκληση για οικονομική βοήθεια των γονιών του μικρού Αντώνη, η οποία έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες, είχε απίστευτη ανταπόκριση.

Ο λίγων μηνών Αντώνης διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου 1 (Spinal Muscular Atrophy), μία νόσο η οποία χωρίς θεραπεία έχει μέσο προσδόκιμο επιβίωσης τα 2  χρόνια!

Οι γονείς του μικρού αγοριού, Χάρης Ανδρέου και Χαρά Θωμά, συγκινημένοι δηλώνουν σε συνέντευξή τους στον Reporter.com.cy πως οι εισφορές ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους και πλέον, ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον του παιδιού τους.

Η εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα

Το περασμένο Σάββατο, 10 Αυγούστου, ξεκίνησε μία εκστρατεία για τη συλλογή των χρημάτων που απαιτούνται για τη μεταφορά του Αντώνη στις ΗΠΑ, όπου πρέπει να γίνει η σωτήρια για τη ζωή του επέμβαση, έπειτα από την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, είχαμε πάρει την άδεια για έρανο από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Σάββατο ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Σκοπός του εράνου είναι να μαζέψουμε αυτό το αστρονομικό ποσό, μέχρι τον Οκτώβριο, για να μπορέσουμε να δώσουμε την θεραπεία στον Αντώνη», αναφέρει η μητέρα του μικρού, η οποία καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει στον αγώνα τους.

«Δεν προλάβαμε ούτε να δούμε τους λογαριασμούς στην τράπεζα. Τόσο μεγάλη και απρόσμενη ήταν και είναι η ανταπόκριση του κόσμου και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας αγκάλιασε και μας στηρίζει. Παράλληλα, εμείς συνεχίζουμε και τις επαφές μας με εταιρείες και φορείς. Στέλνουμε επιστολές, κανονίζουμε ραντεβού, είμαστε σε ένα συνεχή αγώνα», δηλώνουν και οι δύο γονείς γεμάτοι συγκίνηση.

αντώνης

Το χρονικό της ιστορίας του Αντώνη

Η περιπέτεια της υγείας του μικρού Αντώνη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2018, όταν εισήχθη στο Μακάρειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
«Τότε διαγνώστηκε με τη νόσο της Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας τύπου 1, μια σπάνια, εκφυλιστική και καταληκτική νόσο. Στον πέμπτο μήνα της ζωής του. Τώρα είναι 22 μηνών και υπάρχει βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του, αφού ξεκίνησε το μοναδικό διαθέσιμο φάρμακο που υπήρχε στην Κύπρο. Το φάρμακο αυτό αντικαθιστά την πρωτεΐνη που λείπει για τον Αντώνη», αναφέρει ο πατέρας του μικρού Αντώνη.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, η εξέλιξη της υγείας του είναι πολύ αργή, καθώς το φάρμακο δεν δρα άμεσα στο αναπνευστικό πρόβλημα.
αντώνης
«Ο Αντώνης, με τη βοήθεια του φαρμάκου αυτού, έχει βελτιώσει την κατάσταση στα άκρα του και πλέον έχει κερδίσει την κίνηση στα χέρια και στα πόδια, που είχαν παραλύσει. Το πρόβλημα με το αναπνευστικό του σύστημα, όμως, είναι σοβαρό. Είναι σε πολύ λεπτές ισορροπίες και σε περίπτωση κάποιας επιπλοκής ή λοίμωξης του αναπνευστικού, η ζωή του Αντώνη κινδυνεύει άμεσα»…

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε οικονομικά στην οικογένεια ούτως ώστε το παιδί να υποβληθεί στην καινοτόμα θεραπεία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οικογένεια μέσω Facebook στον ακόλουθο σύνδεσμο πατώντας εδώ 

και μέσω email στη διεύθυνση giatonantoni@hotmail.com

Τράπεζα Κύπρου
Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHAR. GIA LOG. ANTONI ANDREOU
Αρ. Λογαριασμού : 357032169908
IBAN : CY10 0020 0195 0000 3570 3216 9908
BIC/SWIFT: BCYPCY2N