Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Άρχισε να κλωτσάει; Αρχίστε το μέτρημα!

Άρχισε να κλωτσάει; Αρχίστε το μέτρημα!

Άρχισε να κλωτσάει; Αρχίστε το μέτρημα!

Οι περισσότερες μέλλουσες μανούλες περιμένουν με ανυπομονησία το πρώτο φτερούγισμα, την πρώτη χαριτωμένη κλωτσιά του μωρού τους, ένδειξη ότι το έμβρυο αναπτύσσεται ομαλά. Για όσες γίνονται πρώτη φορά μανούλες αυτό μπορεί να συμβεί γύρω στην 25η εβδομάδα, ενώ για όσες έχουν προηγούμενη εμπειρία συμβαίνει κοντά στις 18 εβδομάδες της κύησης.

Μην πανικοβληθείτε εάν δεν είστε σίγουρες για αυτό που αισθάνεστε. Για μερικές εβδομάδες μπορεί να σας είναι δύσκολο να καταλάβετε πότε κλωτσάει το παιδί, όμως σταδιακά θα είστε σε θέση να έχετε μια εικόνα για τους κύκλους του ύπνου και εγρήγορσης του μωρού σας, δηλαδή πότε θα είναι πιο ενεργό και πότε όχι.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετρήσετε τις κινήσεις μωρού σας και πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον αριθμό που αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το Αμερικανικό Κογκρέσο των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) συνιστά να μετράτε πόσο διάστημα χρειάζεται για να νιώσετε 10 κλωτσιές. Το ιδανικό είναι τουλάχιστον 10 κινήσεις μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ωρών.

Καλό θα ήταν να καταγράφετε σε ένα σημειωματάριο τη δραστηριότητα του εμβρύου μέσα στη μήτρα. Σημειώστε το χρόνο που αισθανθήκατε την πρώτη κλωτσιά και χρησιμοποιήστε ένα σημάδι ελέγχου για κάθε μία κίνηση μέχρι να σημειώσετε ξανά το χρόνο της δέκατης και τελευταίας κλωτσιάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πόσο χρόνο χρειάζεται συνήθως το μωρό σας για να κινηθεί 10 φορές. Λάβετε υπόψη σας ότι θα υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις.

Σε γενικές γραμμές, οι μητέρες βρίσκουν τα μωρά τους πιο ενεργά μετά την κατανάλωση ενός γεύματος ή γλυκού, πίνοντας κάτι πολύ κρύο ή μετά από σωματική άσκηση. Μπορεί επίσης να βρείτε το μωρό σας να είναι πιο δραστήριο το διάστημα από τις 21:00 - 01.00 το βράδυ, καθώς το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας μειώνεται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter