Αρχική InfoMommy Νέα Αρχίζει η δίκη των γονιών της Έφης Ηροδότου

Αρχίζει η δίκη των γονιών της Έφης Ηροδότου

Αρχίζει η δίκη των γονιών της Έφης Ηροδότου

Δέκα χρόνια μετά το θανατηφόρο δυστύχημα το οποίο προκάλεσε η μέχρι πρότινος Νο1 καταζητούμενη Έφη Ηροδότου και από το οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, αρχίζει ξανά η δίκη της κατηγορούμενης.

Αυτή τη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται και οι γονείς της, οι οποίοι κατηγορούνται για τη σκευωρία που στήθηκε και αποκαλύφθηκε το 2011 με πλαστογραφίες και ψευδομάρτυρες με σκοπό την αθώωση της κόρης τους. Πράγμα το οποίο έγινε και εκ τότε έφυγε από την Κύπρο ενώ στη συνέχεια που αποφασίστηκε όπως η υπόθεση ανοίξει ξανά, η Έφη Ηροδότου δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Τι αποκάλυψε η προϊστάμενη της Έφης Ηροδότου στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ– Πώς τους ξεγέλασε
Τόσο η 30χρονη όσο και οι γονείς της συνελήφθησαν στην Ελλάδα πριν από περίπου 15 ημέρες όπου κρυβόντουσαν και αφού μεταφέρθηκαν στην Κύπρο οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Οι 3 εμφανίστηκαν στο εδώλιο «αμετανόητοι» καθώς αρνήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες ενοχή ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν καταζητούμενοι και ότι ζούσαν μια φυσιολογική ζωή στην Ελλάδα. Μάλιστα έκαναν αναφορά και προσκόμισαν έγγραφα ότι η Έφη Ηροδότου ήταν δασκάλα κατηχητικού, σπούδαζε ενώ οι γονείς της αναφέρθηκαν μέχρι και σε «bonus card» που είχαν στις υπεραγορές, θέλοντας να δείξουν ότι παρουσιάζονταν παντού με τα ονόματα τους.

Ζητά τα ρέστα η Έφη Ηροδότου – Ήταν δασκάλα κατηχητικού τα τελευταία χρόνια
Επιμένουν οι γονείς της Έφης - Το κρησφύγετο, το bullying και η… bonus card

Οι γονείς της Έφης Ηροδότου οδηγούνται το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου όπου ξεκινά η δίκη τους για τα αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων πλαστογραφία, ψευδορκία και δωροδοκία. Αδικήματα τα οποία όπως ανέφερε η δικαστής την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, επιφέρουν ποινές μέχρι και 7 χρόνων.

Η δίκης της 30χρονης αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, επίσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και όχι Λεμεσού, μετά από αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο την προηγούμενη δικάσιμο δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν καταζητούμενοι, επισημαίνοντας μάλιστα ότι γνώριζαν τουλάχιστον από το 2013, οπότε είχαν σταλθεί επιστολές στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό αστυνομίας για «αποκατάσταση της αδικίας» και ότι προτίθενται να έρθουν Κύπρο νοουμένου ότι δεν θα προφυλακιστούν.

Τόσο η Έφη Ηροδότου όσο και οι γονείς της ζήτησαν όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους, με το δικαστήριο να απορρίπτει όλα τα επιχειρήματα τους και να τους οδηγεί στις Κεντρικές φυλακές μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.