Αρχική InfoMommy Νέα Αρχίζουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λάρνακα, σύμφωνα με τον Έπαρχο

Αρχίζουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λάρνακα, σύμφωνα με τον Έπαρχο

Αρχίζουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λάρνακα, σύμφωνα με τον Έπαρχο

Στην άμεση εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων που προτάθηκαν και εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο προχωρά η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επάρχου Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου.

“Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τις συσκέψεις υπό την προεδρία του με τα αρμόδια Τμήματα και τους Δήμους Λάρνακας και Αραδίππου στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2016 αναφορικά με τα έργα άμεσης προτεραιότητας που απαιτείται να προωθηθούν με στόχο την απάμβλυνση των πλημμυρικών προβλημάτων που προκύπτουν από έντονες βροχοπτώσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας, ο Έπαρχος Λάρνακας ζήτησε την έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών καθώς και τη διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων για την εκτέλεση 11 έργων με συνολική προβλεπόμενη δαπάνη €211.000.

Σημειώνεται πως ο Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την εκτέλεση όλων των προταθέντων έργων και την εξ’ ολοκλήρου κάλυψη της προβλεφθείσας δαπάνης από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά τα έτη 2016-2017 και το εγκριθέν ποσό έχει εμβασθεί προς τις αρχές υλοποίησης.

Διευκρινίζεται, συνεχίζει η ανακοίνωση του Επάρχου Λάρνακας, ότι το έργο που αφορά τη διάνοιξη νέου καναλιού εναντι του μνημείου των Καμάρων δυτικά του υφιστάμενου πεζόδρομου, μετά από ένσταση του Τμήματος Αρχαιοτήτων δυστυχώς δεν είναι δυνατό να προωθηθεί. Επισημαίνεται, εν προκειμένω, ότι το συγκεκριμένο έργο θα ήταν ένα άμεσο μέτρο απάμβλυνσης του προβλήματος, ενώ το πλέον κατάλληλο έργο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η απομάκρυνση ολόκληρου του αναχώματος σε ένα μήκος περίπου 50 μέτρων εναντι του μνημείου των Καμάρων ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων προς την Αλυκή.

Υπεδείχθη και τελικά έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, συνεχίζει η ανακοίνωση, η άμεση προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή δύο (2) αντλιοστασίων με δαπάνη €15 εκ. , έργα για τα οποία παραχωρήθηκε, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Κυβερνητική εγγύηση προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας για την εκτέλεσή τους. Τα αντλιοστάσια αυτά με την κατασκευή τους θα απαμβλύνουν προβλήματα πλημμυρών που παρουσιάζονται νότια της Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού (πρώην Στρατηγού Τιμάγια) στις περιοχές Μητροπόλεως και Αγίου Ιωάννη καθώς επίσης και σε τμήμα της Λεωφ. Αλέξανδρου Παναγούλη όπου καταλήγουν τα όμβρια από τους γύρω προσφυγικούς συνοικισμούς.

Δύο έργα η εκτέλεση των οποίων κρίθηκε ως απαραίτητη, δυστυχώς, αναφέρει ο Επαρχος Λάρνακας, δεν κατέστη δυνατόν να προταθούν για το λόγο ότι υπήρξε έντονη και μέσω δικηγόρων αντίδραση των ιδιοκτητών της γης η οποία απαιτείτο να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση τους. Σε περίπτωση που γινόταν αποδεκτή η εκτέλεση των εργασιών στις δύο αυτές περιπτώσεις θα απαμβλύνετο σε πολύ μεγάλο βαθμό ο επηρεασμός των περιοχών Καμάρων καθώς και των Δήμων Λιβαδιών και Λάρνακας από τα πλημμυρικά προβλήματα που επισυμβαίνουν σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με τα έργα αυτά δεν εξαντλούνται οι προσπάθειες για απάμβλυνση των προβλημάτων από πλημμύρα, ενώ όταν εντοπίζονται νέα έργα που μπορούν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια που γίνεται, θα προωθείται η υλοποίηση τους. Επίσης αναφέρεται ότι οι πολίτες οφείλουν να φροντίσουν και με δικές τους ενέργειες να προστατεύσουν την περιουσία τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.