Αρχική Γωνιά του Μαθητή Αυξάνεται η ηλικία εγγραφής των παιδιών στη δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση

Αυξάνεται η ηλικία εγγραφής των παιδιών στη δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση

Αυξάνεται η ηλικία εγγραφής των παιδιών στη δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση

του Γιώργου Νεοφύτου

Μετά τη συμπλήρωση των έξι χρόνων θα μπορούν τα παιδιά να εγγραφούν στα δημοτικά. Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας, οι οποίες τίθενται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για έγκριση προνοούν υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στην προδημοτική από την ηλικία των 4 χρόνων και 8 μηνών που είναι σήμερα σε 5 χρόνων και για την πρώτη τάξη του δημοτικού από την ηλικία των 5 ετών και 8 μηνών που είναι σήμερα στην ηλικία των 6 ετών.

Για την προδημοτική η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από τη σχολική χρονιά 2019 – 2020, ενώ για την πρώτη τάξη του δημοτικού θα ισχύσει από τη σχολική χρονιά 2020-2021 και η αύξηση του ορίου ηλικίας θα γίνει σταδιακά για τις επόμενες σχολικές χρονιές αντίστοιχα. Η ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλικίας είναι η 31η Αυγούστου.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας τεκμηριώθηκε με επιστημονικό τρόπο πως ανάλογα με το τετράμηνο που γεννήθηκαν τα παιδιά, έχουν μαθησιακά αποτελέσματα. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο παρουσιάζουν τα λιγότερα μαθησιακά προβλήματα, το μεσαίο τετράμηνο κάπως περισσότερα, ενώ τα παιδιά του πρώτου τετραμήνου παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα μαθησιακά προβλήματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter