Αρχική InfoKids Υγεία Πανεπιστημιακή έρευνα: Αυξάνονται τα κρούσματα παιδικού καρκίνου σε όλο τον κόσμο

Πανεπιστημιακή έρευνα: Αυξάνονται τα κρούσματα παιδικού καρκίνου σε όλο τον κόσμο

Πανεπιστημιακή έρευνα: Αυξάνονται τα κρούσματα παιδικού καρκίνου σε όλο τον κόσμο

Δυσάρεστα είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, που θέλουν τα περιστατικά καρκίνου στα παιδιά να αυξάνονται παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα μελέτησαν παιδιά κάτω των 5 ετών για να κατανοήσουν τις τάσεις του καρκίνου που συμβαίνουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα σε όλο τον κόσμο.

Τα ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό JNCI Cancer Spectrum.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα ποσοστά του παιδιατρικού καρκίνου από το 1980 αυξάνονται. Η αύξηση αυτή διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του καρκίνου.

Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο, ο οποίος αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συλλέγει στοιχεία για τον αριθμό των περιστατικών καρκίνου που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο σε παιδιά και ενήλικες.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από μεμονωμένες χώρες σε 15 υποπεριφερειακές κατηγορίες για να συγκρίνουν τις τάσεις των ποσοστών καρκίνου για 11 διαφορετικούς τύπους παιδιατρικού καρκίνου από το 1988 έως το 2012.

Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε

  • σε παιδιά κάτω των 5 ετών, τα ποσοστά καρκίνου αυξήθηκαν και για τους δύο κοινούς τύπους λευχαιμίας  της παιδικής ηλικίας, έναν υποτύπο όγκου εγκεφάλου, νευροβλάστωμα και ηπατοβλάστωμα.
  • το ηπατοβλάστωμα, ένας σπάνιος όγκος του ήπατος, είχε τη μεγαλύτερη αύξηση της επίπτωσης σε 11 από τις 15 περιοχές (οι αυξήσεις κυμάνθηκαν από 1,9-6,5% ετησίως).
  • η συχνότητα εμφάνισης ηπατοβλαστώματος αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές εκτός από τη νότια Ασία.
  • Οι αστροκυτταρικοί όγκοι στον εγκέφαλο ήταν ο μόνος καρκίνος που μειώθηκε κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου.

«Παρατηρήσαμε μικρές αλλά σημαντικές αυξήσεις στα ποσοστά των διαφόρων τύπων παιδικού καρκίνου στις ανεπτυγμένες χώρες», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Aubrey Hubbard, Ph.D. φοιτητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής ΙατρικήςΣχολής  Dr. Jenny Poynter δήλωσε: «Ενώ η έρευνά μας δείχνει ότι το ηπατοβλάστωμα είναι ο ταχύτερα αυξανόμενος καρκίνος σε παιδιά κάτω των πέντε, αυτός ο τύπος είναι ακόμα ένας πολύ σπάνιος καρκίνος. Αυτό το εύρημα δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους γονείς. Ενώ προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε τα ποσοστά για όλες τις περιοχές του κόσμου, τα δεδομένα είναι ελάχιστα για να πούμε αν αυτό το πρότυπο υπάρχει στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να κατανοηθούν οι αιτίες του ηπατοβλαστώματος».

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο των Παιδιών και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

με πληροφορίες από το karkinaki.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter