Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Κύπριοι το 2019

Ποια μάρκα αυτοκινήτων ήταν η αγαπημένη των Κυπρίων για το 2019 και ποιες εταιρείες κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι αγοροπωλησιών στον τομέα του αυτοκινήτου;

Toyota, KIA, Nissan, Volkswagen και Hyundai ηγούνται στις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2019, καταγράφοντας συνολικά 4356 από τις 8778 εγγραφές αυτοκινήτων.

Τα αυτοκίνητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, βάσει των σχετικών στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας, απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του κοινού της Κύπρου, που τα αναδεικνύουν σε πρώτη δύναμη, με 1.140 πωλήσεις.

Τα κορεατικά KIA, με 867 πωλήσεις, υπερισχύουν οριακά των επίσης ιαπωνικών Nissan, οι πωλήσεις των οποίων ανήλθαν στις 846, αλλά και των γερμανικών Volkswagen, που σημείωσαν 803 εγγραφές. Πιο πίσω, την πεντάδα κλείνει η κορεατική Hyundai, η οποία έφτασε τις 700 πωλήσεις.

Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν γερμανικά και αμερικανικά brands και συγκεκριμένα η γερμανική BMW (513), η αμερικανική Ford (469), οι γερμανικές Mercedes (389) και Audi (282) και η αμερικανική Jeep (264).

Οι εταιρείες που κυριαρχούν στα μεταχειρισμενα

Το σκηνικό αλλάζει άρδην στα μεταχειρισμένα επιβατικά, στα οποία κυριαρχούν οι Mercedes και Mazda, με την πρώτη να σημειώνει 3.599 εγγραφές έναντι 3.216 εγγραφών της ιαπωνικής Mazda – μόλις 136 οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων (17η θέση). Toyota και Nissan με 2.193 και 1.752 εγγραφές αντίστοιχα βρίσκονται στη τρίτη και τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, όντας από τις κορυφαίες μάρκες στην προτίμηση των Κυπρίων, είτε πρόκειται για καινούργια είτε για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Το φράγμα των 1.000 εγγραφών μεταχειρισμένων ξεπέρασαν επίσης η BMW, με 1.232 και η Honda, με 1.160.

Στον πιο κάτω πίνακα, ο οποίος βασίζεται στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, μπορείτε να δείτε τις εγγραφές καινούργιων και μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων, των πρώτων δέκα μηνών του 2019, ανά μάρκα (δεν περιλαμβάνονται τα brands με τα χαμηλότερα ποσοστά):

Ο όμιλος με τα μεγαλύτερα ποσοστά πώλησης

Εάν αναπροσαρμόσουμε τα στοιχεία βάσει των κυπριακών αντιπροσωπειών ο Όμιλος Πηλακούτα (BMW, Jaguar, Land Rover, Mini,  Nissan, Rolls-Royce, Dacia, Renault και Mitsubishi) είναι αυτός που διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα καινούργια αυτοκίνητα, μακράν του δεύτερου, με 2.097 εγγραφές.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Unicars (Volkswagen, Audi, Seat και Skoda), με 1386 εγγραφές ενώ το φράγμα των 1000 εγγραφών ξεπέρασε και η Dickran Ouzounian & Co (Toyota και Lexus).

Η CTC (Hyundai, Volvo και Iveco), η A. Loutsios & Sons (KIA και Isuzu) και η CIC (Mercedes-Benz, Smart, Fiat, Alfa Romeo, Jeep και Abarth) είναι αυτές που συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα, με 938, 867 και 737 εγγραφές αντίστοιχα.

με πληροφορίες από το inbusinessnews.com