Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής» γυναικείας ντουλάπας, όπως τα παρουσίασε η Coco Chanel

coco1

Παραμένει η επιτομή της καλαισθησίας και της κομψότητας. Η Coco Chanel έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο της μόδας, ενώ οι συμβουλές της αποτελούν μέχρι και σήμερα τη «Βίβλο» των περισσοτέρων γυναικών.

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια και ιδρύτρια του πιο διάσημου γαλλικού οίκου μόδας, είχε δομημένες απόψεις για το πώς θα έπρεπε μία γυναίκα να ντύνεται, αλλά και για το τι θα πρέπει η ντουλάπα της να περιέχει.

Ποια είναι τα συστατικά που κάνουν μια γυναικεία ντουλάπα «ιδανική», σύμφωνα με την Coco Chanel;

coco2

  1. Μαύρο – άσπρο: Η διάσημη σχεδιάστρια λάτρευε τη μονοχρωμία. Θεωρούσε ότι το άσπρο και το μαύρο τα έχουν όλα. «Είναι η τέλεια αρμονία», έλεγε.
  2. Τα καλά παπούτσια: Η ίδια συνήθιζε να λέει: «Μια γυναίκα με καλά παπούτσια δεν είναι ποτέ άσχημη».
  3. Τα κομψά φορέματα: Ένα από τα πιο διάσημα quotes της λέει: «Ψάξτε τη γυναίκα στο φόρεμα. Αν δεν υπάρχει γυναίκα, δεν υπάρχει φόρεμα»
  4. Ντελικάτο στιλ: Η Coco Chanel αναρωτιόταν πάντα πώς γίνεται μία γυναίκα να φεύγει από το σπίτι της χωρίς να περιποιηθεί λιγάκι τον εαυτό της.
  5. Απλότητα: Λάτρης του απλού, αλλά ραφιναρισμένου στυλ, δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι η απλότητα είναι το κλειδί της αληθινής κομψότητας.
  6. Ρούχα που ταιριάζουν στο σώμα σου: Η ίδια πίστευε ότι η μόδα είναι θέμα «αναλογιών» και επέλεγε ρούχα που αγκάλιαζαν όμορφα το σώμα της.

Διαβάστε την ιστορία του 14χρονου κοριτσιού με σύνδρομο Down που έγινε το αγαπημένο κορίτσι της μόδας.

πηγή: whowhatwear.com