Αυτά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν επικίνδυνες ουσίες – Μείνετε μακριά τους

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα, τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση:

1. Γυναικεία παπούτσια με την επωνυμία “Wei-Wei” και με κωδικό 30215. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

2. Δερμάτινα γάντια με την επωνυμία “ALLURE.lt”. Το προϊόν είναι λιθουανικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

3. Παιδικά παπουτσάκια με την επωνυμία “Vicesshoes” και με κωδικό Y406B. Το προϊόν είναι πολωνικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Εσθονίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

4. Δερμάτινα γάντια με την επωνυμία “Polo Motorrad und Sportswear” και με κωδικό 31040801. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

5. Γυναικεία παπούτσια με την επωνυμία “acotι”. Το προϊόν είναι πορτογαλικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

6. Γυναικεία τσάντα με την επωνυμία “Fossil” και με barcode 4053858783218. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

7. Σκουλαρίκια με την επωνυμία “Accessories” και με barcode 8718286040918. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και σε αυτό ανιχνεύθηκε νικέλιο (ουσία η οποία είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 µg / cm² / εβδομάδα.

8. Δερμάτινα γάντια με την επωνυμία “Uvex” και με κωδικό S45300302. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

9. Παιδικό παιχνίδι (κοτόπουλο) με την επωνυμία “PartyXplosion” και με κωδικό 50121. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά του Λουξεμβούργου και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

10. Παιδική κούκλα (γοργόνα) ονομασίας “Mermaid” και με κωδικό 916. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

11. Παιδική κούκλα επωνυμίας “Winni”, με κωδικό no. HX9B52. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

12. Τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι επωνυμίας “HSP”. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, οι οποίοι ταξινομούνται είτε ως καρκινογόνοι είτε ως μεταλλαξιογόνοι και τοξικοί για την αναπαραγωγή, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.