Αυτές είναι οι 3 γλώσσες που πρέπει να μάθει το παιδί σας, αν θέλετε μια μέρα να φτάσει ψηλά

Το να μαθαίνουν τα παιδιά ξένες γλώσσες είναι πολύτιμο για την προσωπική αλλά και κοινωνική τους ανάπτυξη, αλλά με όλες αυτές τις γλώσσες που έχει να διαλέξει κανείς, πώς να κρίνει ποια είναι προτιμότερη για το παιδί του; Μια νέα μελέτη έχει την απάντηση:

Το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών και Απόψεων διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με το αεροδρόμιο Heathrow. Σε αυτήν οι ειδικοί ανέλυσαν ποιες γλώσσες μπορεί να έχουν κάποια επίδραση στη ζωή των παιδιών και τον ρόλο που μπορεί να παίζουν στην καθημερινότητά τους. Κατέληξαν, επίσης, σε αυτές που μπορεί να οδηγήσουν σε καλύτερες ευκαιρίες καριέρας, όταν τα παιδιά θα φτάσουν στην ενηλικίωση.

«Πιστεύουμε, ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι τρομερά ωφέλιμη για την ανάπτυξη των παιδιών και αποτελεί πραγματική επένδυση για το μέλλον», λέει η διευθύντρια του τμήματος Γλωσσολογίας και Διγλωσσίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Antonella Sorace.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 2.001 γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών, αλλά και 500 επιχειρηματικούς ηγέτες.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πλέον πολύτιμες γλώσσες: Τα αποτελέσματα κατέληξαν στα Γαλλικά, Γερμανικά και Μανδαρινικά (Κινέζικα), αν θέλει κανείς το παιδί του να είναι επιτυχημένο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του στην αγορά εργασίας. Η άριστη γνώσης μιας δεύτερης γλώσσας ανοίγει πόρτες σε νέες αγορές για επιχειρήσεις και επιτρέπει στα άτομα να «χτίσουν» σχέσεις με πιθανούς συνεργάτες.

Πέρα, όμως, από το να μπορεί κανείς να μιλά μία ακόμα γλώσσα, σημαντικά είναι και τα ακαδημαϊκά, αλλά και διαπροσωπικά προτερήματα που κερδίζει από αυτήν. «Τα παιδιά που εκτίθενται σε διαφορετικές γλώσσες, αναγνωρίζουν καλύτερα τις διαφορετικές κουλτούρες, τους άλλους ανθρώπους και τις απόψεις τους και τείνουν να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα μα και να διαβάζουν καλύτερα από αυτούς που μιλούν μόνο μία γλώσσα», λέει η Sorace.

Όσο για τους γονείς, ενώ η πλειοψηφία παραδέχεται, ότι είναι σημαντικό το παιδί τους να μάθει μία ακόμα γλώσσα, μόνο το 45% από αυτούς φροντίζει έμπρακτα γι΄αυτό. Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε, ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες!

Πηγή: rd.com