Αρχική Γωνιά του Μαθητή Αυτή είναι η καθοριστική περίοδος για να μάθει το παιδί μια ξένη γλώσσα

Αυτή είναι η καθοριστική περίοδος για να μάθει το παιδί μια ξένη γλώσσα

Αυτή είναι η καθοριστική περίοδος για να μάθει το παιδί μια ξένη γλώσσα

Αμέτρητα στοιχεία έχουν πλέον συλλεχθεί που αποδεικνύουν, ότι είναι πιο δύσκολο να μάθει κανείς μια ξένη γλώσσα ως ενήλικας, παρά ως παιδί, κάτι που οδηγεί τους επιστήμονες στο να καταλήξουν, ότι τελικά υπάρχει μία καθοριστική περίοδος για τη γλωσσική απόκτηση. Ωστόσο, το πόσο διαρκεί αυτή η περίοδος και οι υποκείμενες αιτίες της παραμένουν άγνωστα.

Μια νέα μελέτη που έλαβε χώρα στο MIT έδειξε, ότι τα παιδιά συνεχίζουν να είναι πολύ ικανά στην εκμάθηση της γραμματικής μιας νέας γλώσσας πολύ περισσότερο από όσο πιστεύαμε –μέχρι την ηλικία των 17 ή 18 ετών. Ωστόσο, η μελέτη βρήκε επίσης, ότι είναι σχεδόν αδύνατο για έναν άνθρωπο να αριστεύσει σε μία ξένη γλώσσα (να φτάσει, δηλαδή, να τη μιλά σαν μητρική του), αν δεν ξεκινήσει να τη μαθαίνει από την ηλικία των 10 ετών.

«Αν θέλετε να μάθετε την αγγλική γραμματική σαν τα αγγλικά να είναι η μητρική σας γλώσσα, πρέπει να ξεκινήσετε από τα 10 χρόνια. Δεν βλέπουμε μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ανθρώπους που ξεκινούν να τη μαθαίνουν από την γέννα και σε αυτούς που ξεκινούν στα 10, αλλά βλέπουμε σοβαρή πτώση έπειτα από αυτή την ηλικία», λέει ο Joshua Hartshorne, καθηγητής ψυχολογίας στο Κολλέγιο της Βοστώνης, ο οποίος διεξήγαγε τη μελέτη σε συνεργασία με το ΜΙΤ.

Οι άνθρωποι που αρχίζουν να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα μεταξύ 10 και 18 ετών, θα την μάθουν μεν γρήγορα, αλλά επειδή έχουν μικρότερο περιθώριο μέχρι η μαθησιακή τους ικανότητα να αρχίσει να φθίνει, δεν θα πετύχουν την επίδοση αυτού που μιλά τη γλώσσα ως μητρική του. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν 670.000 άτομα –τα περισσότερα που συγκεντρώθηκαν ποτέ για μία τέτοιου είδους μελέτη.

Πηγή: news.mit.edu


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter