Αρχική Συνταγές Η απόλυτη συνταγή για cupcake βανίλια

Η απόλυτη συνταγή για cupcake βανίλια

Η απόλυτη συνταγή για cupcake βανίλια

Πολύχρωμα, φουσκωτά και με ό,τι γέμιση μπορείς να φανταστείς. Ο λόγος για τα cupcakes, εκείνα τα μικρά γλυκάκια τα οποία «εισέβαλλαν» δυναμικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έγιναν -με τη μια- το γλύκισμα στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς.

Σίγουρα τα έχετε γευτεί, σε κάποια από τις πολλαπλές, αλλά εξίσου νόστιμες, εκδοχές τους και δεν μπορεί, θα έχετε ευχηθεί να μπορούσατε να τα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα στην κουζίνα του σπιτιού σας. Κάτι που θα σας λύσει, άλλωστε, και τα χέρια, αφού ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, θα γίνουν το γλυκό ή και αλμυρό, οπωσδήποτε όμως υγιεινό σπιτικό σνακ του παιδιού σας.

Οι παραλλαγές στις συνταγές τους είναι πάρα πολλές, ενώ η διακόσμησή τους μπορεί να θυμίζει είτε...υπερπαραγωγή είτε ένα απλό, αλλά πεντανόστιμο γλυκάκι!

Εμείς, σήμερα, σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για cupcakes βανίλια, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό…

Υλικά:

120γρ. βούτυρο λιωμένο

120γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το frosting

140γρ. βούτυρο λιωμένο

275γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 με 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και «ντύνετε» τις φόρμες cupcakes με χαρτάκια για το ψήσιμο. Βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να έχουν μια κρεμώδη υφή. Χτυπήστε το αυγό σε διαφορετικό σκεύος και προσθέστε το στο μείγμα με το βούτυρο, παρέα με το εκχύλισμα βανίλιας. Σιγά σιγά ρίξτε και το αλεύρι, ανακατεύοντας το μείγμα και προσθέτοντας λίγο γάλα (αν χρειαστεί έτσι ώστε το μείγμα σας να είναι κρεμώδες – ούτε πολύ σφιχτό ούτε νερουλό). Μεταφέρετε το μείγμα στις φόρμες για τα cupcakes και ψήστε στο φούρτο για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι τα κεϊκάκια σας να χρυσίσουν (μπορείτε να δοκιμάσετε αν έχουν γίνει τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο τους. Αν βγει στεγνό τα cupcakes σας είναι έτοιμα). Αφού ψηθούν, αφήστε τα για 5-10 λεπτά στην άκρη για να κρυώσουν. Μετά τοποθετήστε σε μία σχάρα.

Στο μεταξύ φτιάξτε το frosting, για το οποίο πρέπει να χτυπήσετε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και 1 κουταλιά γάλα. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναι κρεμώδες. Αν χρησιμοποιήσετε, προσθέτετε τώρα λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας, και ανακατέψτε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes! Καλή απόλαυση...


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter