Αυτή είναι μια πολύ περίεργη περίοδος για να είσαι έγκυος

Είναι μια πολύ παράξενη περίοδος για να είναι μια γυναίκα έγκυος. Συνήθως, όταν μια γυναίκα είναι «σε ενδιαφέρουσα», όπως λένε, προετοιμάζει το δωμάτιο του μωρού της, ψωνίζει ρουχαλάκια, πάνες, μπιμπερό και ανησυχεί μήπως δεν είναι αρκετά τα όσα αγόρασε. Τώρα, όμως;

Μία μέλλουσα μαμά γράφει τις σκέψεις της την ώρα που βρίσκεται στο σαλόνι του γιατρού της περιμένοντας τον επόμενο έλεγχο, εν μέσω κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη: «Ξέρουμε ότι δεν μπορεί να νοσήσει το έμβρυο»: Καθησυχαστικός ο δρ. Αβραάμ Ηλία για τις εγκύους και τον κορωνοϊό

«Τυπικά, αυτός είναι ο χρόνος που μια μέλλουσα μαμά ανυπομονεί για το πάρτι που θα της κάνουν οι φίλοι και οι αγαπημένοι της. Τώρα, πρέπει να κρατά απόσταση από όλους, για να προστατεύσει το μωράκι της και τον εαυτό της.

Τυπικά, κανονίζει τα τελευταία ραντεβού σε κομμωτήρια για να είναι προετοιμασμένη και να νιώθει όσο πιο όμορφα με τον εαυτό της όταν θα υποδεχθεί το μωράκι της. Αγοράζει τα ρούχα που θα πάρει μαζί της στο μαιευτήριο και σκέφτεται πώς θα είναι όταν εκείνη η ώρα έρθει. Τώρα, ζει με την αβεβαιότητα. Είναι απελπιμένη και προσπαθεί να σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια και με μεγάλη προσοχή το τι θα γίνει όταν έρθει το μωράκι της στον κόσμο.

Γνωρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να μην έχει επισκέπτες στο μαιευτήριο ή το σπίτι.

Σκέφτεται τον σύζυγό της. Θα του επιτρέψουν να δει τον γιο του, όταν αυτός έρθει στον κόσμο; Ή θα πρέπει τις πρώτες μέρες και νύχτες με το μωράκι τους να της περάσει μόνο εκείνη μαζί του;

Ανησυχεί για τον ιό. Είναι το ανοσοποιητικό της αρκετά δυνατό; Θα την προσέξουν όσο πρέπει; Θα θεωρηθεί η κατάστασή της προτεραιότητα; Είναι πολύ εγωίστρια που σκέφτεται έτσι; Πώς θα είναι τα πράγματα στα νοσοκομεία τον Μάιο ή τον Ιούνιο;

Παλεύει με αυτές τις σκέψεις και τις χιλιάδες ανησυχίες που γεννιούνται κάθε μέρα στο μυαλό της.

Παλεύει με τον εαυτό της, με τον Θεό, την τύχη, τη μοίρα. Αναρωτιέται γιατί. Και το μόνο που την παρηγορεί είναι ότι στην αληθινή αγάπη δεν υπάρχει φόβος.

Μπορεί αυτή να μην είναι η πρώτη της εγκυμοσύνη. Μπορεί να γνωρίζει πόσο ωραία είναι τα baby showers, τα πάρτι, τα δώρα, οι αγκαλιές, τα χαμόγελα, οι φίλοι, η οικογένεια που είναι μαζί σου.

Αν μπορούσε να αλλάξει αυτή την κατάσταση θα το έκανε, αλλά ξέρει ότι ένα πράγμα θα παρέμενε ίδιο: Η αγάπη!

Η αγάπη θα βγει από μέσα της. Μια ματιά στο μικροσκοπικό μωράκι της και ο φόβος θα εξαφανιστεί. Μόνη της έννοια μετά θα είναι εκείνο. Θα προσπαθεί να το προστατεύσει, αν το κρατήσει ασφαλές και υγιές, ανεξαρτήτως των περιστάσεων.

Οπότε τώρα, που το μωράκι της μεγαλώνει μέσα της, εκείνη επιλέγει να είναι ατρόμητη. Θα σφίξει τα δόντια, θα κοιτάξει κατάματα τον φόβο και θα αγκαλιάσει όλο αυτό που ζει σαν ένα κομμάτι της ιστορίας τους.

Γιατί μέσα σε αυτή την αβέβαιη και δύσκολη εποχή, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτή η μαμά αγαπάει όσο τίποτα το μωράκι της!»

Διαβάστε το προτώτυπο άρθρο εδώ.