Αυτή η 6μελής οικογένεια πούλησε το σπίτι της, ανακαίνισε ένα σχολικό και ταξιδεύει σε ολόκληρη την Αμερική!

Το 2017 η Debbie Mayes ένιωθε εξαντλημένη, με έντονη ανάγκη για αλλαγή. Δεν ήταν η μόνη, ωστόσο αφού και ο άνδρας της Gabriel χρειαζόταν να κάνει πολλές διαφορετικές δουλειές για να τα βγάλει πέρα, νιώθοντας και εκείνος τρομερή ένταση. Επιπλέον, ως γονείς 4 παιδιών, τους ήταν αδύνατον να παρατήσουν τις δουλειές τους, ώστε να μένουν περισσότερο στο σπίτι. Ή μήπως δεν τους ήταν;

Την χρονιά εκείνη, εξηγεί η Debbie, διάβασε την ιστορία μιας οικογένειας που έκανε ακριβώς αυτό: Πούλησε το σπίτι της για να ζήσει μέσα σε ένα ανακαινισμένο σχολικό. Λίγο καιρό μετά, η ίδια και ο άνδρας της αποφάσισαν να κάνουν ακριβώς αυτό. Και δεν το μετάνιωσαν ποτέ.

Το ζευγάρι αγόρασε ένα σχολικό με 5.000 δολάρια

Για να το κάνει, βέβαια, βιώσιμο ξόδεψε πολλά περισσότερα… Ανέθεσε σε μία εταιρεία την ανακαίνιση και το συνολικό κόστος έφτασε τις 33.000 δολάρια. Το αποτέλεσμα, όμως, τα άξιζε και με το παραπάνω!

Πριν καλά-καλά το καταλάβουν, έφτασαν να ζουν από ένα γιγαντιαίο σπίτι στην Οκλαχόμα, σε ένα όχημα 23 τ.μ. και… στον δρόμο! Και το βρίσκουν υπέροχο!

Έχει ένα πλήρες καθιστικό με αρκετές θέσεις για να χωρά η οικογένεια (και οι δύο καναπέδες μετατρέπονται ανά πάσα στιγμή σε κρεβάτι).

Έχει μια πλήρως λειτουργική κουζίνα, με φούρνο, νεροχύτη και ψυγείο, καθώς και μπόλικο αποθηκευτικό χώρο για τα κουζινικά.

…Καθώς και ένα μπάνιο που έχει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης μπανιέρας και ντουζιέρας!

Τα τέσσερα παιδιά κοιμούνται σε κουκέτες:

Ενώ η μαμά και ο μπαμπάς έχουν τη δική τους master κρεβατοκάμαρα!

Το ζευγάρι υποστηρίζει, ότι ο νέος αυτός χώρος είναι μεν μικρότερος συγκριτικά με το παλιό του σπίτι, όμως έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα μένοντας σε αυτόν και αποχαιρετώντας την παλιά τους ζωή.

Η οικογένεια ζει στον δρόμο εδώ και 22 μήνες

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Καλιφόρνια και η ζωή τους, όπως λένε, είναι πολύ πιο απλή: «Τα αντικείμενα δεν έχουν σημασία για εμάς. Περνάμε περισσότερο χρόνο έξω, διασκεδάζουμε με εμπειρίες που μας ενώνουν ως οικογένεια. Αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματά μας και ‘ακούμε’ αυτά που νιώθουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας».

Δεν σκοπεύουν να ζήσουν για πάντα έτσι

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια είπε πάντως, ότι τα χρήματα που γλυτώνουν ζώντας στο σχολικό, τα συγκεντρώνουν για να χτίσουν την μόνιμη κατοικία τους στην Καλιφόρνια. Και μπορεί έπιπλα πολλά να μην έχουν να βάλουν μέσα, αλλά έχουν να βάλουν τα αμέτρητα πράγματα που έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια!

«Το σπουδαιότερο που κερδίσαμε είναι το πόσο δεθήκαμε ως οικογένεια. Συνηθίζαμε να περνάμε χρόνο ο καθένας σε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού, αλλά τώρα τα παιδιά διαβάζουν το ένα στο άλλο στις κουκέτες τους, πηγαίνουμε βόλτες με τα ποδήλατα όλοι μαζί και τα βράδια βλέπουμε ταινίες αγκαλιά στον καναπέ», καταλήγει η οικογένεια.

πηγή: mom.com