Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Αυτή η γυναίκα φτιάχνει τις πιο ξεχωριστές κούκλες ειδικά για παιδιά με αναπηρίες!

Αυτή η γυναίκα φτιάχνει τις πιο ξεχωριστές κούκλες ειδικά για παιδιά με αναπηρίες!

Αυτή η γυναίκα φτιάχνει τις πιο ξεχωριστές κούκλες ειδικά για παιδιά με αναπηρίες!

Το μόνο που θέλει κάθε παιδί, είναι να νιώθει πως κάπου ανήκει. Αυτό, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν δεν βλέπει τίποτα στον κόσμο γύρω του που κάπως να του μοιάζει –ούτε καν στα παιχνίδια του.

Η Amy Jandrisevits, μια πρώην κοινωνική λειτουργός σε μονάδα παιδιατρικής ογκολογίας καταλαβαίνει πολύ καλά πόσο θεραπευτικό είναι για τα παιδιά να βλέπουν τις διαφορές του να αποτυπώνονται στα παιχνίδια με τα οποία παίζουν και ιδιαίτερα στις κούκλες τους. Αυτό, λοιπόν, ήταν που την ενέπνευσε να δημιουργήσει και το “A Doll Like Me”.

Όπως η ίδια λέει, «όσα χρόνια δούλευα με παιδιά στην παιγνιοθεραπεία, χρησιμοποιούσα κούκλες, ώστε να τα βοηθάω να εκφράζονται. Είναι δύσκολο να λες σε ένα παιδί, ότι είναι όμορφο, αλλά να μην βλέπει τίποτε γύρω του που να του μοιάζει.»

Έτσι, η Amy άρχισε να φτιάχνει τις δικές της, μη-παραδοσιακές πάνινες κούκλες για παιδιά με αναπηρίες. Η κάθε κούκλα είναι χειροποίητη, ξεχωριστή και σχεδόν πανομοιότυπη με το παιδί για το οποίο κατασκευάστηκε, ώστε να ταιριάζει με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τα θέματα υγείας που έχει και την εθνικότητά του.

Η κάθε κούκλα κοστίζει περί τα 100 δολάρια, μαζί με τα έξοδα αποστολής, όμως αν η οικογένεια δεν έχει τα χρήματα να την πληρώσει, η Amy αναλαμβάνει να τα καλύψει, έχοντας δημιουργήσει μια GoFundMe καμπάνια που συγκεντρώνει χρήματα ακριβώς γι’αυτόν τον σκοπό. Επιπλέον, συνεργάζεται με μία παιδιατρική κλινική, ώστε να παρέχει κούκλες που θα ανακουφίζουν τα παιδιά που υπόκεινται σε δύσκολες θεραπείες.

Η Amy λέει, ότι απώτερος σκοπός της είναι να μπορέσει να δίνει σε όλα τα παιδάκια τις κούκλες δωρεάν. «Αν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την ψυχική υγεία ως απαραίτητο μέρος της σωματικής υγείας, μια τέτοια κίνηση είναι βασική.»

Μέχρι στιγμής, η ίδια έχει φτιάξει περισσότερες από 300 κούκλες και οι αξιοθαύμαστες προσπάθειές της έχουν τραβήξει πάνω της το φως της δημοσιότητας –όχι άδικα. Μάλιστα, η σελίδα GuFundMe την ανέδειξε, ως «ήρωα» τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μετά τη διάκριση αυτή, η Amy απάντηση: «Είναι τιμή για εμένα να αναγνωρίζομαι για τον κόπο για κάτι που αγαπώ τόσο πολύ ΚΑΙ είναι υπέροχο που υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω που επίσης πιστεύουν στη δύναμη της αντιπροσώπευσης. Από τη μια μεριά οι κούκλες επικυρώνουν τους πραγματικούς ανθρώπους που απεικονίζουν. Και από την άλλη, αποτελούν έναν χειροπιαστό τρόπο να μοιράζουμε καλοσύνη και να επιδεικνύουμε την αποδοχή. Τα παιδιά αυτά είναι τέλεια, όπως ακριβώς είναι!»

Δείτε παρακάτω την αντίδραση αυτής της μικρής, όταν παίρνει στα χέρια της την ολόδική της κούκλα!

Just like me!

Gepostet von A Doll Like Me am Dienstag, 20. Februar 2018


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter