Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Αυτή η μαμά διδάσκει στο γιο της να κάνει δουλειές του σπιτιού και γίνεται viral. Εσείς, συμφωνείτε;

Αυτή η μαμά διδάσκει στο γιο της να κάνει δουλειές του σπιτιού και γίνεται viral. Εσείς, συμφωνείτε;

Αυτή η μαμά διδάσκει στο γιο της να κάνει δουλειές του σπιτιού και γίνεται viral. Εσείς, συμφωνείτε;

Πιστεύετε και εσείς, ότι πρέπει και τα αγόρια να μαθαίνουν να κάνουν δουλειές στο σπίτι όπως και τα κορίτσια; Σίγουρα, οι περισσότεροι πιστεύουμε, πως η ισότητα είναι σημαντική, ακόμα και όταν μιλάμε για τις δουλειές του σπιτιού.

Αν, όμως, σκεφτείτε, ότι τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι τις κάνουν μόνο γυναίκες, οι οποίες παράλληλα εργάζονται και εκτός σπιτιού, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Μια μαμά δυο παιδιών αποφάσισε να αλλάξει την παραπάνω συνθήκη και έτσι μαθαίνει στον γιο της να κάνει… δουλειές!

Η Nikkole Paulun, μοιράστηκε με τους φίλους της στο Facebook φωτογραφίες με τον γιο της να κάνει δουλειές στο σπίτι και οι οποίες έγιναν αμέσως viral!

«Μαθαίνω τον γιο μου να πλένει τα πιάτα, να βάζει πλυντήριο, να μαγειρεύει», γράφει η νεαρή μαμά στο post της και συνεχίζει:

«Γιατί; Επειδή οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Κάποια μέρα θα ζήσει μόνος του και τότε θα μπορεί να κάνει τα πάντα. Δεν θα χρειάζεται να παραγγέλνει διαρκώς απέξω ούτε να μένει σε ένα σπίτι άνω – κάτω. Επειδή μια μέρα θα έχει παιδιά και σύζυγο και θα χρειάζεται να συμμετέχει και αυτός στο σπίτι, στην οικογένειά του. Επειδή η γενιά μου παραπονιέται για το σχολείο που δεν μας δίδαξε πώς να μαγειρεύουμε, να πλένουμε, να πληρώνουμε, να δένουμε τα κορδόνια μας. Επειδή το να διδάξω στο γιο μου πώς να κάνει όλα τα παραπάνω και να είναι ένα παραγωγικό μέλος της κοινωνίας και του σπιτιού, ξεκινά από ΕΜΕΝΑ! Επειδή, είναι σίγουρα καλό να αφήνεις το παιδί σου να είναι παιδί, αλλά μπορείς ακόμα να το διδάξεις και κάτι που θα το βοηθήσει σε όλη του τη ζωή. Ο γιος μου δεν θα είναι ποτέ πολύ “άνδρας”  για να κάνει δουλειές στο σπίτι. Θα είναι ο άντρας που μπορεί να αλλάξει ένα λάστιχο, αλλά και να απλώσει τα ρούχα. Γονείς να θυμάστε, ένας άνδρας που πιστεύει ότι δεν πρέπει να μαγειρεύει ή να βοηθά στο σπίτι, ήταν κάποτε ένα αγόρι που δεν διδάχθηκε ποτέ κάτι περισσότερο ή καλύτερο.»

I teach my son to cook & do household chores. Why? Because household work isn't just for women. Because one day he might...

Posted by Nikkole Paulun on Thursday, 6 October 2016

Κάτω από αυτό της το κείμενο, λοιπόν, τα likes και τα shares έπεσαν βροχή. Πολλοί γονείς την επικρότησαν για τη στάση της, άλλοι όμως υποστήριξαν πως είναι νωρίς για ένα παιδί να αναλαμβάνει τέτοιες ευθύνες.

Οι περισσότεροι από εκείνους που διάβασαν το post θεωρούν, πως η Nikkole Paulun είναι μια πολύ καλή μαμά που μαθαίνει στο παιδί της όχι μόνο να κάνει δουλειές, αλλά και πώς να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες της ζωής.

Ορισμένοι, ωστόσο, κριτικάρουν την απόφαση της μαμάς και υποστηρίζουν, ότι αυτό δεν είναι μάθημα ζωής, αλλά μετατροπή του παιδιού σε σκλάβο! Επιπλέον, αναρωτιούνται αν η δυναμική μαμά διδάξει, αργότερα, στην ενός έτους κόρη της «αντρικές δουλειές», όπως το να αλλάζει λάστιχο.

Εκείνη, απάντησε με ευθύτητα, ότι η κόρη της θα μάθει να αλλάζει και λάστιχο και να κάνει πολλές «αντρικές» δουλειές, αφού θα βλέπει την μητέρα της να κάνει τα πάντα. Ενώ σε όσους θεώρησαν, πως ο γιος της είναι ο σκλάβος της, απάντησε με την παρακάτω φωτογραφία και σχόλιο: «Ξεκουράζεται, αφού τελείωσε τις δουλειές που είχαμε συμφωνήσει να κάνει!».

Posted by Nikkole Paulun on Thursday, 6 October 2016

Εσείς τι πιστεύετε; Πρέπει τα παιδιά να ασχολούνται με δουλειές του σπιτιού από μικρή ηλικία ή είναι προτιμότερο να νοιάζονται μόνο για τα παιχνίδια και τη διασκέδασή τους; Απαντήστε μας στα σχόλια...


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter