Αυτή η μαμά πήρε μια οδοντόκρεμα και έδωσε στην κόρη της το καλύτερο μάθημα για το bullying

Αξίζει να σπαταλήσετε μια οδοντόκρεμα για να δώσετε στο παιδί σας το παρακάτω μάθημα. Αξίζει να μάθετε τι έκανε αυτή η μαμά…

«Η κόρη μου ξεκινά σύντομα την Α’ Γυμνασίου. Της φτιάξαμε, λοιπόν, ένα νέο γραφείο και ψάχνουμε τώρα να βρούμε την πιο ωραία σάκα. Χθες το βράδυ, όμως, λίγο πριν πάει για ύπνο, κάναμε κάτι ακόμα, πολύ σημαντικότερο από κάθε άλλη προετοιμασία: Της έδωσα το σωληνάριο της οδοντόκρεμας και της ζήτησα να το πιέσει και να το αδειάσει σε ένα πιάτο. Όταν τελείωσε, πολύ ήρεμα της ζήτησα να βάλει ξανά την οδοντόκρεμα μέσα. «Δεν μπορώ!» μου είπε έντονα και «Και να μπορούσα, δηλαδή, η οδοντόκρεμα δεν θα γίνει ποτέ ξανά όπως ήταν πριν».

Περίμενα να ολοκληρώσει την σκέψη της και της απάντησα:

Προσπάθησε να θυμάσαι το πιάτο αυτό με την οδοντόκρεμα για την υπόλοιπη ζωή σου. Τα λόγια σου έχουν την ισχύ της ζωής και του θανάτου. Τώρα που θα πας στο Γυμνάσιο θα καταλάβεις πολύ καλά το βάρος που έχουν τα λόγια σου. Θα έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα λόγια σου για να πληγώσεις, να μειώσεις και να κάνεις τους άλλους να νιώσουν εξαιρετικά άσχημα. Θα έχεις, όμως και την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα λόγια σου για να ανακουφίσεις, να ενθαρρύνεις, να εμπνεύσεις και να δείξεις την αγάπη σου στους άλλους. Πολύ συχνά θα πάρεις λάθος αποφάσεις. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 3 φορές αυτή την εβδομάδα που χρησιμοποίησα τα λόγια μου με λάθος τρόπο και προκάλεσα δυσάρεστα συναισθήματα.

Όπως ακριβώς και με αυτή την οδοντόκρεμα, από τη στιγμή που τα λόγια σου θα φύγουν από το στόμα σου, δεν μπορείς να τα γυρίσεις πίσω. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε τα λόγια σου προσεκτικά. Όσο οι άλλοι τα χρησιμοποιούν με άσχημο τρόπο, εσύ προστάτευέ τα. Κάνε την επιλογή κάθε πρωί να βγάζεις από το στόμα σου μόνο λόγια που δίνουν ζωή και χαρά.

Αποφάσισε απόψε, ότι θα είσαι από τα παιδιά που θα δίνουν ζωή στο Γυμνάσιο. Ότι θα γίνεις γνωστή για την καλοσύνη σου και την συμπαράστασή σου στους άλλους. Χρησιμοποίησε τη ζωή σου για να δώσεις ζωή σε έναν κόσμο που τόσο πολύ το χρειάζεται.

Δεν θα μετανιώσεις ποτέ μα ποτέ που επέλεξες την καλοσύνη.»