Αρχική InfoKids Υγεία Αυτή η νέα και επικίνδυνη πρόκληση είναι δημοφιλής ανάμεσα στα παιδιά: Οδήγησε στον θάνατο ενός κοριτσιού!

Αυτή η νέα και επικίνδυνη πρόκληση είναι δημοφιλής ανάμεσα στα παιδιά: Οδήγησε στον θάνατο ενός κοριτσιού!

Αυτή η νέα και επικίνδυνη πρόκληση είναι δημοφιλής ανάμεσα στα παιδιά: Οδήγησε στον θάνατο ενός κοριτσιού!

Πριν λίγο καιρό έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 8χρονου κοριτσιού το οποίο υπέφερε από εγκαύματα σε λαιμό και στόμα, αφού ήπιε καυτό νερό με καλαμάκι!

Όχι δεν την κακομεταχειρίζονταν οι γονείς της ούτε έγινε κατά λάθος.

Υπέκυψε στον "εκβιασμό" άλλης μιας διαδικτυακής πρόκλησης, η οποία έχει πάρει διαστάσεις, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, και έχει ήδη προκαλέσει πέρα από τον θάνατο του μικρού κοριτσιού σοβαρούς τραυματισμούς και σε άλλα παιδιά!

Ονομάζεται "hot water challenge" και προτρέπει όποιον τη δέχεται να καταπιεί, να βραχεί ή να καταβρέξει κάποιον ανυποψίαστο με νερό που κοχλάζει!

Τα παιδιά λένε ότι την εμπνεύστηκαν από αντίστοιχα videos στο Youtube.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ένα κοριτσάκι από το Μπρονξ της Αμερικής υπέστει σοβαρά εγκαύματα όταν φίλοι της της έριξαν καυτό νερό την ώρα που κοιμόταν.

Λίγες μέρες πριν ένα παιδί κάηκε στο κορμί του όταν δοκίμασε την πρόκληση με τον πατριό του, ενώ το πιο σοβαρό κρούσμα ήταν ο θάνατος της 8χρονης Kiari Pope από την Φλόριντα.

Οι γονείς και κηδεμόνες των θυμάτων προτρέπουν τώρα να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα παιδιά μας και στο τι παρακολουθούν στο διαδίκτυο.

Οι γονείς του αδικοχαμένου κοριτσιού μάλιστα είναι, τώρα πια, κάθετοι: "Μην δίνετε στο παιδί σας το κινητό και τα αφήνετε χωρίς επίβλεψη. Παρακολουθήστε τι κάνουν!"

Μπορεί στην χώρα μας να μην είναι πολύ δημοφιλές, αλλά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα νέα στο διαδίκτυο ταξιδεύουν πάρα πολύ γρήγορα...


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.