Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Αυτή η ζωγραφιά έσωσε τη ζωή ενός 7χρονου παιδιού με όγκο στον εγκέφαλο

Αυτή η ζωγραφιά έσωσε τη ζωή ενός 7χρονου παιδιού με όγκο στον εγκέφαλο

Αυτή η ζωγραφιά έσωσε τη ζωή ενός 7χρονου παιδιού με όγκο στον εγκέφαλο

Όλα ξεκίνησαν το 2015 για τον 7χρονο Emre Erulkeroglu από τη Βρετανία, ο οποίος υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους, αλλά οι γιατροί ήταν απόλυτοι πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Όταν μια μέρα ξύπνησε με φρικτούς πόνους και κάνοντας εμετό, οι γονείς του τον πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά αφότου τα συμπτώματα υποχώρησαν οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο. Οι πόνοι όμως επέστρεψαν και το αγόρι πέρασε πολλές εβδομάδες υποφέροντας.

Η μητέρα του δεν σταμάτησε να ψάχνει μια εξήγηση και συνέχισε να πηγαίνει καθημερινά στο νοσοκομείο, ρωτώντας μήπως είχε ακυρωθεί κάποιο ραντεβού και υπήρχε κενό για το γιο της.

«Ένας γιατρός μού είπε να σταματήσω να τον ρωτάω κάθε μέρα αν έχει πονοκέφαλο, γιατί ίσως τελικά εγώ τον έκανα να πιστεύει ότι πονάει. Έτσι, χαλάρωσα λίγο, πιστεύοντας ότι με τη στάση μου τον έκανα χειρότερα και ότι μπορεί να ήταν ημικρανίες», αναφέρει η μητέρα του παιδιού.

Όμως, λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Emre ζωγράφισε μια μαύρη βούλα στο μέτωπο του, δείχνοντας στη μητέρα του το κέντρο του πόνου. Το αγόρι μπήκε σε λίστα αναμονής για μαγνητική τομογραφία, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν θεωρήθηκε επείγουσα.

Όσο όμως περίμενε, τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Οι γιατροί εντόπισαν μια κύστη, την οποία χαρακτήρισαν καλοήθη. Χρειάστηκε να γίνουν κι άλλες εξετάσεις για να αποκαλυφθεί τελικά ότι επρόκειτο για όγκο. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος δεν είναι χειρουργήσιμος, το αγόρι δέχθηκε την απαραίτητη φροντίδα και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Η οικογένειά του δημοσιοποίησε την ιστορία του στο πλαίσιο της καμπάνιας της οργάνωσης The Brain Tumour Charity, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα συμπτώματα των όγκων στον εγκέφαλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter