Αυτή μαμά δεν φόρεσε ποτέ πάνες στα παιδιά της – Τα κρατούσε πάνω από τον νιπτήρα

Μία μαμά αποκάλυψε ότι όλα της τα παιδιά δεν φορούσαν πάνες και για να κάνουν την ανάγκη τους τα κρατούσε πάνω από τον νεροχύτη ή τις γλάστρες του σπιτιού.

Η Andrea Olson, που κατοικεί στις ΗΠΑ, είχε αγχωθεί πολύ για το πώς θα αντιμετώπιζε το θέμα «πάνα» όταν έγινε μητέρα, μέχρι που είδε ένα post στο Facebook που άλλαξε για πάντα τη ζωή της.

Συγκεκριμένα, η μητέρα έγραψε σε δημοφιλή σελίδα που απευθύνεται σε μαμάδες:

«Ένας φίλος ανήρτησε στο Facebook ότι ποτέ δεν χρησιμοποιήσε πάνες στο μωρό του – απλώς το κρατούσε πάνω από την τουαλέτα, για να αποφεύγει τις πάνες. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ακολούθησα το παράδειγμά του και δεν το μετάνιωσα ποτέ μέχρι σήμερα».

Πώς τα κατάφερε

Για να τα καταφέρει η νεαρή μητέρα, διάβασε βιβλία για το πώς θα κατανοήσει τη συμπεριφορά του μωρού της και πώς από τους ήχους που αυτό βγάζει θα καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα για… τουαλέτα.

«Ήταν μια πολύ καλή απόφαση αυτή που πήρα. Έμαθα τα παιδιά μου να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και νομίζω αυτό με έκανε καλύτερη μητέρα», σημειώνει η Andrea στο κείμενό της.

«Ήμουν συνδεδεμένη και «αγκιστρωμένη» στο μωρό, αλλά τουλάχιστον ήξερα να κάνω δύο πράγματα που δυσκολεύουν πολλές γυναίκες: να το θηλάζω και να το πηγαίνω τουαλέτα – γεγονότα που μου έδιναν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Η γυναίκα σήμερα έχει 5 παιδιά και ακολούθησε σε όλα την ίδια τακτική. Κι αν αναρωτιέστε πώς κατάφερνε να προλαβαίνει το «κακό» τα βράδια, η ίδια διευκρινίζει ότι κάθε φορά που τα μωρά της ξυπνούσαν τους προσέφερε πρώτα την επιλογή της τουαλέτας.

«Τα παιδιά μας ένιωθαν πολύ άνετα και περισσότερο υγιή», ισχυρίζεται η μητέρα. «Αποφύγαμε τα κόκκινα σημάδια από τις πάνες, τα κλάματα, τα tantrums, το κυνηγητό για την αλλαγή της πάνας και το βρέξιμο του κρεβατιού. Επιπλέον, γλιτώσαμε περί τα 10.000$ σε έξοδα».

Οι παράγοντες επιτυχίας

Η Andrea, η οποία διευθύνει 3 εταιρείες από το σπίτι αποδίδει την επιτυχία αυτού του κόλπου σε 2 παράγοντες:

«Αρχικά, δεν ακολουθούσαμε αυτή την τακτική 24 ώρες το 24ωρο. Το κάναμε part-time, έχοντας υπ’ όψιν μας το τι μπορεί να συμβεί. Πάντα, όμως, θεωρούσαμε την πάνα την εναλλακτική και όχι τη βασική μας “τουαλέτα”.

Χρησιμοποιούσαμε πάνες κατά διαστήματα μέχρι το μωρό να περπατήσει και έτσι ήμασταν λιγότερο αγχωμένοι, ενώ φροντίζαμε πάντα την υγιεινή των μωρών μας!».