Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες «Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες»

«Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες»

«Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες»

Πόσες φορές δεν κάναμε αυτή τη σκέψη, τον πρώτη καιρό μετά τον τοκετό που κοιτάζαμε το σώμα μας στον καθρέφτη και αναρωτιόμασταν αν θα επανέλθει ποτέ στο πώς ήταν πριν γίνουμε μαμάδες; Η συγγραφέας Laura Mazza, είπε μια μέρα φωναχτά -και με δάκρυα στα μάτια- στον άντρα της «Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες» και η απάντησή του είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε ποτέ να ακούσει μια νέα μαμά:

«Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες», του είπα.

Το σώμα που ερωτεύτηκε ήταν σφριγηλό, είχε μύες, δεν υπήρχαν ραγάδες στην κοιλιά μου, ούτε στο στήθος μου και δεν “κρεμόταν” τίποτα.

Το σώμα που ερωτεύτηκε χωρούσε σε στενά τζιν. Μπορούσα να μπω σε ένα οποιοδήποτε μαγαζί, απλά να πάρω ένα νούμερο και να φύγω, ξέροντας ότι θα μου κάνει.

Αυτό το σώμα τώρα δεν μπορεί να ψωνήσει σε αυτά τα καταστήματα και φορά κυρίως κολάν.

Το δικό του σώμα έμεινε το ίδιο, αλλά το δικό άλλαξε με κάθε πιθανό τρόπο. Αυτό δεν είναι δίκαιο.

Στάθηκα μπροστά του, εξαντλημένη και διαλυμένη, τα δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια μου: «Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκες».

Τότε μου είπε «Έχεις δίκιο. Δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκα.  Αντίθετα, είναι το σώμα που μεγάλωσε τα παιδιά μας, τα έθρεψε, τα ανακούφισε, δημιούργησε ζωή.

Το σώμα σου το ερωτεύομαι κάθε μέρα. Δεν ήξερα τι θα πει αγάπη, μέχρι που είδα αυτά το σώμα ανακάλυψα όλα όσα μπορεί να κάνει, γι’αυτό σε ευχαριστώ.»

Μη ντρέπεστε για ό,τι έχετε ή για το πώς δείχνει το σώμα σας μετά το μωρό. Θα έχετε άπλετο χρόνο να κόψετε τα γλυκά στο μέλλον, όμως για τώρα, απολαύστε τις στιγμές που έχετε και χαρείτε το γεγονός, ότι δημιουργήσατε κάτω που αξίζει κάθε ραγάδα και κάθε βαθούλωμα.

Σε περίπτωση που το είχατε ξεχάσει, το σώμα που έχετε τώρα, αξίζει όλη την αγάπη και περισσότερη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter