Αυτό δεν θα το πιστεύετε: Η Νεφέλη που δεν μιλάει συγκλόνισε τραγουδώντας μαζί με την Πρωτοψάλτη στην Κύπρο

Την Τετάρτη το βράδυ στη συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη στην Κύπρο, οι θεατές έζησαν μοναδικές στιγμές.

Στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είχε μια ξεχωριστή καλεσμένη, η οποία απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και της ίδιας της τραγουδίστριας, ερμηνεύοντας το «Χειροκρότημα».

Πρόκειται για ένα 14χρονο κορίτσι, τη Νεφέλη, που ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε με θάρρος καταπληκτικά το τραγούδι.

Μόνο που η Νεφέλη δεν είναι ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα. Η Νεφέλη, δεν μιλάει, αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα εκ γενετής ενώ έχει υποστεί και εγκεφαλικό. Μάλιστα, είχε πέσει σε κώμα για πολλούς μήνες με λιγοστές πιθανότητες επιβίωσης. Εκείνες τις μέρες, η μητέρα της Νεφέλης έβαζε στην κόρη της τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, τα οποία καθώς φαίνεται το κορίτσι «ρουφούσε» σαν σφουγγάρι.

Στη συναυλία

Ετσι, όταν η αγαπημένη τραγουδίστρια πήγε στην Κύπρο, το κορίτσι έσπευσε να τη συναντήσει και δέχτηκε μάλιστα να ανέβει στη σκηνή και να τραγουδήσει το αγαπημένο τη ς τραγούδι.

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, μοιράστηκε στα social media αυτή την μοναδική εμπειρία που έζησε:

«Η μικρή Νεφέλη ήρθε σαν ελάφι στη σκηνή , μου πήρε το μικρόφωνο και με περίσσιο θάρρος τραγούδησε με ουράνια φωνή……Μας διαπέρασε ο τρόπος το πάθος της , η αποφασιστικότητα της και η λαχτάρα στο βλέμμα της. Μας γονάτισε συναισθηματικά και ταυτόχρονα μας έστειλε στο υπερπέραν …. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή των τελευταίων χρόνων … δεν έχει σημασία , η σημασία είναι αλλού ….. στο θαύμα της μουσικής ! Η Νεφέλη δεν μιλάει ….μόνο τραγουδάει ….?Αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν , πιστεύουν και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους».

Η μικρή Νεφέλη ήρθε σαν ελάφι στη σκηνή , μου πήρε το μικρόφωνο και με περίσσιο θάρρος τραγούδησε με ουράνια φωνή……Μας διαπέρασε ο τρόπος το πάθος της , η αποφασιστικότητα της και η λαχτάρα στο βλέμμα της .Μας γονάτισε συναισθηματικά και ταυτόχρονα μας έστειλε στο υπερπέραν …. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή των τελευταίων χρόνων … δεν έχει σημασία , η σημασία είναι αλλού ….. στο θαύμα της μουσικής ! Η Νεφέλη δεν μιλάει ….μόνο τραγουδάει ….?Αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν , πιστεύουν και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους .Sophia Foundation for Children

Gepostet von Alkistis Protopsalti Official am Donnerstag, 5. September 2019